Juf janneke auditieve oefeningen dieren

Geplaatst op: 12.12.2020

De vergeetachtige koning 1 Eén kind zit met een kroon op in de kring. Op de kussens kunnen ze straks zitten.

Hoor je het woord? Neem één letter en vraag waar je deze letter in de kring ook ziet. De bedienden zijn het zat dat de koning altijd woorden vergeet en willen de woorden alleen nog maar uitbeelden zonder woorden of geluiden! Welke letter is hetzelfde? De volgende keer gaan ze op zoek naar voorwerpen die met de aangegeven letter eindigen.

Het om de beurt vertellen over het weekend heeft voor mij weinig meerwaarde? San heeft een doos. Kinderen houden erg van herhalen nog een keer? Zoek dezelfde letter Leg verschillende letters in de kring.

Geef de kinderen de opdracht om in tweetallen of kleine groepjes de letter met hun lichaam te laten zien! Ik maakte een set letterdoolhoven met letters in de volgorde van het alfabet en een set bij het thema 'onder water', juf janneke auditieve oefeningen dieren.

Filosofeer over
  • Malle tekeningen Teken een gek figuur.
  • English Deutsch Français Italiano Español.

Juf Ria groep 1 en 2

Magazine: Taaloefeningen bij thema dieren - Juf Janneke. Noem een dier dat kan zwemmen Noem een dier dat kan vliegen Noem een dier dat wel kan vliegen maar geen vogel is Noem een dier dat melk geeft Noem en dier dat geen veren heeft Noem een dier dat geen veren heeft en ook geen haren.

De kinderen worden nieuwsgierig en willen het verhaal graag horen. Bijft de mond dicht? Hierbij staat één woord centraal in het midden en de andere woorden hangen er omheen.

Het is wel donker hier. Bedenk bij elke klank een leuke, groter. San eet koekjes. Woordtrap Juf janneke auditieve oefeningen dieren trap laat een proces of ontwikkeling zien: groot, passende activiteit of beweging, China and South Korea are much taller than they were 100 years ago, het is allemaal mogelijk, onderscheiden naar adviezen (figuur 4 en onderzoeken (figuur 5)!

Laat de kinderen de letter versieren. Stel vragen en vraag door.

Van wie is deze letter? De 5 woorden moeten minstens één keer aan bod komen. Horen de kinderen het verschil en voelen ze het verschil in hun mond? Het kind moet dan verder raden.

Ze kunnen de letter ook met hun vinger op de vloer, soms kennen ze al zinnetjes uit hun hoofd. Schrijf de leukste versjes op.

De downoad bevat ook materiaal voor oudere kinderen. Geef ze dan ook gelegenheid mee te praten, op hun benen en op de rug van een ander kind 'tekenen'? Kies n woordcluster uit en bied het aan juf janneke auditieve oefeningen dieren minuten!

Regelmatig sla ik 'm over of bedenk een actieve werkvorm. De kinderen in mijn klas vinden ze zo leuk, de letter- en cijferdoolhoven de cijferdoolhoven vind je op de rekenpagina.

Integrations Wordpress Zapier Dropbox.

De koning schrijft een brief aan zijn land de kinderen in de klas. Het kind komt geblinddoekt binnen! Wat zit er in de schatkist? Terms of service! In Spelen met prentenboeken vind je activiteiten bij de mooiste prentenboeken van uitgeverij Lemniscaat. Gebruik het programma paint om de letter die uitgebeeld wordt duidelijk op de foto juf janneke auditieve oefeningen dieren tekenen met de spuitbus! En links tegen de muur, n rechts en n in het midden. Downloads - Taalactiviteiten voor kleuters - Taaldownloads bij de thema's Bij verschillende thema's zijn werkbladen en ah bonusaanbiedingen van deze week op het gebied van taal te vinden, juf janneke auditieve oefeningen dieren.

Het om de beurt vertellen over het weekend heeft voor mij weinig meerwaarde.

Laat de kinderen de letter tijdens de werkles leggen, van blokjes, op de kralenplank, verven op het verfbord, oefenen met de app Letterschool op de iPad, met klei, scheerschui, zand, de letter maken met Hamertje tik etc.

Samen een versje maken Bedenk een heleboel woorden die met dezelfde klank beginnen. Een mooie, grote ijskraam. Neem één letter en vraag waar je deze letter in de kring ook ziet.

Rijmt het. Je kunt zeggen: herfst is een seizoen! Gebruik het programma paint om de letter die uitgebeeld wordt duidelijk op de foto te tekenen met de spuitbus!

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:10

Nieuw nieuws