Beter dan jou of beter als jou

Geplaatst op: 24.11.2020

Ja, ik had een goede leermeester bij een eerder vraag over een gelijksoortig onderwerp een dag of 3 geleden ;-.

Werkwoorden Twijfelwoorden beide n , alle n. Voor als en dan hoef je alleen naar de eerste twee trappen te kijken.

Kees is zo groot als een reus. Ja, ik had een goede leermeester bij een eerder vraag over een gelijksoortig onderwerp een dag of 3 geleden ;-. Karlijn is even slim als ik ben. Je mag het ook weglaten maar doordat we dat zijn gaan doen weet men inderdaad niet meer of het ik of mij is.

Weet jij wanneer je als of dan gebruikt? Voordat je verder leest: Ik heb een uniek cadeautje voor jou. De volgende zin heeft met als een heel andere betekenis dan met dan :.

De gebruikte url is dubbel. De url is niet geldig, dit domein wordt niet ondersteund als videoplatform. In jouw voorbeeld kun je ook verdergaan: hij is beter dan jij niet jou.

Probeer het dan met nummer 2: zet het werkwoord achter het persoonlijk voornaamwoord? De gebruikte url is ongeldig.

Hardlopen is even goed als wandelen. Hij leert vlugger dan [mij] i. Stel je vraag.
  • Zij zijn beter dan wij niet ons want het is: zij zijn beter dan wij zijn en hij is beter dan jij bent. Zij vond jou geen haar beter dan
  • Schrijf groter dan ik , jij , hij , zij , wij en zij. Een andere fout is het gebruik van de derde of vierde naamval in plaats van de eerste.

Weet jij het antwoord?

De volgende zin heeft met als een heel andere betekenis dan met dan : Programmeren is makkelijker dan je denkt. Duidelijk lesje. Tot zover ging het denk ik wel. Ik versta jou beter als ik je aankijk. Prisma Stijlboek , p.

  • Schrijf groter dan ik , jij , hij , zij , wij en zij.
  • Dus: Hij is stressbestendiger dan ik. Helemaal goed!

Beter Bijbel. Hij is groter dan ik. Bekijk het filmpje of lees de uitleg eronder. Hardlopen is even goed als wandelen. Registreer je gratis.

Hebt u een taalvraag?

Dus: Hij is stressbestendiger dan ik. En: wij hebben meer dan hem of dan hij? Kan er dan nooit 'als' achter een vergrotende trap staan?

Schrijfwijzerp? Niet gek als je het niet weet hoor. Hij is groter dan zij is. Beter Spellen. Kees staat op een andere hoogte dan  Jan? Help Contact.

Gerelateerde items

Het is ik loop, jij spreekt en wij horen. Achter de overtreffende trap komt nooit als of dan. Afbeelding toevoegen.

Video toevoegen. Volg de Taalunie op Twitter. Er is n taalkundig juiste: hij is beter dan ik. Een url mag maar 1x worden gebruikt. Niet gek als je het niet weet hoor. De vergrotende trap krijgt altijd dan. Plaats reactie. Je hoort dan of de zin die je hebt gemaakt correct is!

Communicatieadvies

Er is één taalkundig juiste: hij is beter dan ik. Daar komt geen werkwoord meer achter en dat hoeft ook niet want mij loop en jou spreekt en ons horen is geen Nederlands. Weet jij wanneer je als of dan gebruikt? Handboek Verzorgd Nederlands , p.

De voegwoorden van vergelijking als na de stellende trap en dan na de vergrotende trap staan in veel gevallen voor een zelfstandig naamwoord of een persoonlijk voornaamwoord zo dom als een ezelhet hemd is nader dan de rok.

Volg de Taalunie op Twitter. Probeer het dan met nummer 2: zet het werkwoord achter het persoonlijk voornaamwoord!

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:3

Nieuw nieuws