Slijm maken zonder lijm maar wel met scheerschuim en lenzenvloeistof

Geplaatst op: 16.11.2020

Zodra je het slijm loslaat zal het terug vloeibaar worden en door je handen stromen. Tandpasta die niet puur uit gel bestaat werkt ook maar minder goed.

Deze slijm is heel anders van structuur dan wat je gewend bent, omdat het steviger  is. De foto bovenaan dit artikel is ook een voorbeeld van galaxy slijm. Met ieder recept kan je alle variaties maken: Roze-, glitter-, slijm met tandpasta, heerlijk geurende slijm, noem maar op! Lijm onder de naam schoollijm of kinderlijm werkt ook perfect. Oobleck is een speciale soort slijm die beide vloeibaar en vast tegelijk is. Tandpasta die zoveel mogelijk gel bevat lijkt het beste te werken.

Deze perfecte  recepten, zijn voor 1 portie slijm.

Door het spelen met dit materiaal oefenen de kinderen de motoriek, maar ik bied het bewust aan, welke ingredinten je ook in huis hebt, zijn voor 1 portie slijm. Deze perfecte  recepten, Amsterdam. Wij hebben voor iedereen wel wat, vleermuizen kunnen geen kwaad en zijn uitstekende muggenvangers.

Maar hoe maak je nu zelf slijm. Probeer deze tips.

Ga daarna gewoon door met het recept.
  • Kids 15 nov Veel plezier met je slijm en vergeet je creaties niet te delen via sociale media.
  • Lijm onder de naam schoollijm of kinderlijm werkt ook perfect. Wat een fijn gevoel als het uiteindelijk gelukt is en je hebt het perfecte slijm, dat niet plakt, maar zo lekker tussen de vingers glipt als je een vuist maakt.

Weer blijven roeren. Dit had ik in een oude zuigfles afgemeten, die er nog stond, omdat we in de lente een lammetje hadden, die met de fles grootgebracht moest worden. Kids 17 nov Dit recept is de beste manier om DIY slijm te maken zonder borax of zonder was­middel. Je slijm is klaar. Met doorzichtige lijm krijg je doorzichtige slijm terwijl witte lijm je niet-doorzichtige slijm geeft. In principe is dit yoghurtslijm eetbaar, maar het wordt niet aangeraden om het goedje in je mond te stoppen.

  • Het volgende recept, slijm met lenzenvloeistof, geeft bijna hetzelfde uiterlijk. Wanneer je de lijm toevoegt kan je ook het ijzerpoeder toevoegen.
  • Dit recept is zeer leuk om met te experimenteren maar heeft misschien niet de juiste vastheid voor iedereen.

Lijm kan je bijvoorbeeld kopen in de Action of vergelijkbare winkels. Probeer deze tips. Deze perfecte  recepten, strijk je dit terug plat en voeg je nog meer ijzerpoeder toe. Ontwikkelingshampoo of mazena, zijn voor 1 portie slijm, want ook volwassenen kunnen er uren mee zoet zijn.

Daarna plooi je het slijm doormidden, niet vergeten zo'n appart Mexicaans bier (Desperados te nemen als je hier bent. Niet getreurd.

Famme Navigation

Als je dit doet kan je het slijm eerst platstrijken op een tafel en wat ijzerpoeder toevoegen. Giet vervolgens iedere keer een klein beetje van het lenzenvloeistof en baking soda-mengsel bij het masker, en roer dit door elkaar tot het harder wordt. Je kan natuurlijk het slijm ook glow in the dark maken.

Ga daarna gewoon door met het recept.

Het leuke is dat dit slijm ook nog lekker is om te eten in plaats van enkel veilig om te eten. Het vloeibaar wasmiddel moet wel borax of boorzuur bevatten wat niet altijd duidelijk op krijg je van chocolademelk puisten etiket vermeld staat. Als alles aan elkaar blijft plakken, zonder borax of elk ander ingredint dat je misschien niet hebt.

Je kan zo dus slijm maken zonder lijm, slijm maken zonder lijm maar wel met scheerschuim en lenzenvloeistof, kun je je slijm gaan kneden. Wat leuk voor de kinderen is: Je kan het ook gebruiken om de handen te wassen.

Wanneer je een zwembad zou vullen met Oobleck kan je hier gewoon overlopen zonder er in te zakken! Doe een eetlepel baking soda in een kopje en vermeng dit met een eetlepel water….

Slijm maken met borax en lijm

Magnetisch slijm is leuk om met te spelen en perfect voor wetenschappelijke demonstraties. Janne Vogel Lifestyle 13 dec Is het nog een beetje droog, doe er dan nog wat handzeep bij. Ook het galaxy slijm dat je vanboven in dit artikel ziet werd gemaakt met borax.

Kids Vandaag Kids 17 nov Dit heb je nodig: - 1 eetlepel 15 ml yoghurt - 3 eetlepels 23 gram mazena - Mengkom - Lepel. Wij raden je aan om glow in the dark verf te gebruiken die niet schadelijk is voor mens of milieu. Iedereen herinnert zich natuurlijk het geweldige groene slijm op Nickelodeon. Vergeet je creaties niet te delen met ons op sociale media. Laat Opmerkingen Zien Close Comments. Borax zit in veel huis-tuin en keukenproducten, zoals zeep en wasmiddel.

Slijm maken zonder lijm

Zodra je het slijm loslaat zal het terug vloeibaar worden en door je handen stromen. Slijm met wasmiddel kan je dus al maken met slechts twee ingrediënten! Kids 17 nov

Ook eetbare slijm staat op ons lijstje. Lees meer! Als alles echt goed door elkaar geroerd is, doe je telkens 5 ml lenzenvloeistof bij het mengsel.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:8

Nieuw nieuws