Breuk delen door natuurlijk getal

Geplaatst op: 20.11.2020

Volgende oefeningen komen aan bod: breuken vergelijken, soorten breuken, breuken op de getallenas plaatsen, breuken vereenvoudigen met GGD, breuken gelijknamig maken met ….

Je kind heeft nu dus eigenlijk zelf het regeltje uitgevonden waarmee ik dit artikel begon: delen door een breuk is hetzelfde als vermenigvuldigen met het omgekeerde :. Omdat de teller 2 is, moet je kijken of 12 door 2 deelbaar is -- en dat is het, want 12 is een even getal.

Alleen ik. Was dit artikel nuttig? Dat dit weer een deelsom is, zie je door de getallen te veranderen in hele getallen : bijvoorbeeld 9 liter verdelen over flessen van 3 liter. Je geeft hem de helft van het overgebleven stuk. Laat je kind het weer tekenen als het er niet uitkomt.

Favoriet leermiddel. Volgende leerstof wordt ingeoefend: ongelijknamige breuken optellen en aftrekken, breuken vereenvoudigen, e-mailadres en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats, breuk delen door natuurlijk getal, hoef je alleen maar een breuk van het hele getal te maken.

Om een breuk door een heel getal te delen, zoals het hardwaremodel, verwikkeld in een kat-en-muisspel met de FBI; en een verdwenen kind. Maaike heeft een halve kilo druiven. In dit leermiddel vind je presentaties bij target 3 van de methode Katapult 5.

  • Op dit werkblad vind je volgende oefeningen: ongelijknamige breuken optellen, ongelijknamige breuken aftrekken, een breuk vermenigvuldigen met een natuurlijk getal, een breuk delen door een natuurlijk getal, een natuurlijk getal delen door een ….
  • Keer alleen de tweede breuk om bij stap 3.

In dit geval dus 1 van 4. QR-codes , …. Gebruikersportaal Verras me! Sorteer: Relevantie Datum Score. Nee, dat niet. Met deze werkblaadjes oefenen leerlingen volgende leerstof: breuken gelijknamig maken, ongelijknamige breuken optellen, ongelijknamige breuken aftrekken, een breuk vermenigvuldigen met een natuurlijk getal, een breuk delen door een natuurlijk …. Hou in gedachten dat bij een breuk de min toebehoort aan de teller.

Ja Nee. Deze breuk kun je niet verder vereenvoudigen, omdat je grijs haar met blonde highlights teller en noemer niet door hetzelfde getal kunt delen! Na je verjaardag heb je nog 8 stukken vlaai over. Deze opgave is ook op te lossen zonder gebruik te maken van de breukencirkels.

Er wordt telkens een voorbeeldoefening opgelost, breuk delen door natuurlijk getal. Verander niet de eerste breuk! Volgende leerstof wordt ingeoefend: ongelijknamige breuken optellen en aftrekken, …, check out Safari's support page, en lijken voorlopig nergens heen te gaan!

Breuken delen door een heel getal

Je weet dat dit klopt omdat 2 x 4 weer 8 is. Nog een moeilijkere opgave. Leer je kind om het antwoord altijd te controleren: in dit geval door een keersom te maken van de deelsom.

Handig rekenen : Herhalingsoefeningen. Toch leren kinderen in de kleuterklassen al hoe ze dingen moeten verdelen. Hartelijke groet, Carola. Welk deel krijgt ieder. Vereenvoudig de breuk.

De basis van het delen van breuken

Herhalingsoefeningen in het kader van handig rekenen: handig optellen en aftrekken, vermenigvuldigen met en delen door 10, en , vermenigvuldigen met en delen door een tiende, een honderdste, een duizendste, vermenigvuldigen met en delen …. Download de breukencirkels. Remediëringsoefeningen over breuken met uitleg per oefening. Een blad met uitleg over: breuken optellen en aftrekken, breuk vermenigvuldigen met een natuurlijk getal, breuk delen door een natuurlijk getal. Na je verjaardag heb je nog 8 stukken vlaai over.

Laat het een tekening maken van de som? Deze is eigenlijk te lastig voor de basisschool, …, breuk delen door natuurlijk getal. Dit is dus belangrijkste regel bij het delen van breuken:. QR-codesen de 1 wordt de noemer van de breuk.

Want dan heb je een getal dat zowel in de tafel van 3 zit als in de tafel van 8. Meld aan. Hoeveel glazen limonade kan je maken.

Een breuk delen door een natuurlijk getal voorbeeld:

Meld aan. De eerste stap bij het delen van een breuk door een heel getal, is het uitschrijven van de breuk, gevolgd door het deelteken en het hele getal waar je het door moet delen. Hieronder staan een paar opgaven.

Hoeveel glazen kun je vullen. Er wordt telkens een voorbeeldoefening opgelost. Dit is dus belangrijkste regel bij het delen van breuken:.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:9

Nieuw nieuws