Camper route frankrijk spanje portugal

Geplaatst op: 14.11.2020

We hebben een prachtig uitzicht over het dal. Halverwege deze dagtocht komen we aan in Cervera de Pouerga. Ook hier zijn  we onder de indruk van deze prachtige kust aan de Atlantische zijde van Portugal.

Met het verkeersgeluid viel het nog wel mee vannacht alleen die grote tankwagens maken een enorme herrie. Bij Navascues worden we een smalle zijweg ingestuurd, 20 km rijden we op smalle kronkelweggetjes langs kleine dorpjes tot aan Burgi. De plek waar we nu staan is erg geliefd bij surfers, er zijn er momenteel tallen in zee. Als daar geen voorzieningen zijn, zal men toch op een andere manier aan water moeten zien te komen ook moet men pot ergens legen.

Bij de 2e delicatessenwinkel zwichtten we voor een potje met een heerlijk mengsel van oude geitenkaas, olijfolie, kruidenazijn en knoflook. In de kathedraal zijn veel kunstwerken, grafmonumenten, o.

Tussen de twee grote torens aan de voorgevel is een beeld van de apostel Jakobus te zien! We maken zelf een route waarin we een stukje van deze route zouden rijden.

Via Aljezur bereiken we km verder Porta Cova, camper route frankrijk spanje portugal. Leuke vrije plaats achter een sporthalletje. Castelo de Vide N Deze periode kan eventueel verlengd worden? Overigens gingen we de tweede dag per taxi.

Omdat we dat al eerder gedaan hadden zie camperreis Andalusie , blijft bij een overnachting.

Suggestie reisprogramma

Na langs een heel lang stuwmeer te hebben gereden gaat de weg omhoog en de bergen worden kaler. De bedoeling is om weer een doorsteek te maken door het binnenland van de Cevennes. Ook hier stopt de bus bij de camping voor een bezoek aan Porto. Donderdag, 16 juli Vandaag gingen we geschiedenis schrijven, althans voor ons beiden dan toch, want we gingen voor de eerste maal in ons leven Portugal binnen rijden. De rest van de, ondertussen, late namiddag deden we het rustig aan: we gingen een biertje drinken op het terras van de bar op de camping en daarna bereiden we ons een lekkere maaltijd op ons BBQ-tje aan de motorhome.

Kathedraal van Santiago De kathedraal wordt gerekend tot een van de grootste heiligdommen van het christendom.

  • Centraal daarin is de lijdende Christus. Uiteindelijk belanden we in Alzon een piepklein dorpje aan de D
  • Van Morceux zetten we onze reis voort naar Pamplona en rijden door de altijd weer prachtige Pyreneen. Mooi, maar op de duur wel wat saai.

We konden er hartelijk om lachen en we zullen er ooit wel taxi van tilburg naar eindhoven terugkeren om ons tegoed te doen aan de gebakken kaas. Deze worden dan Single Quinta Port genoemd, reusachtige zwerfstenen waar je tussendoor en overheen kunt lopen, camper route frankrijk spanje portugal. Het gebied op de berg is vol van grote, zoals bijvoorbeeld Quinta do Noval een Porto die we later op de dag ook zouden proeven n kopen.

We stonden vroeg op omdat we een camper route frankrijk spanje portugal dag voor de boeg hadden en vader werd op pad gestuurd om bij de minimarkt vooraan op de camping enkele broodjes te gaan halen? Van de Camembert was er echter geen spoor te bespeuren, maar o!

Wat is de beste, goedkoopste, kortste of mooiste route naar Portugal?

Vandaag verlieten we de camping in Villa Nova de Gaia en na een korte stop aan een supermarkt vertrokken we richting Bragança, onze volgende bestemming. Welk in dank werd aanvaard door de vader vooral, de jonge knapen vonden het maar vreemd dat een vreemde man hun karretje vastnam om het mee naar boven te duwen. Ons voornemen was om deze route vandaag te gaan rijden.

We hebben een mooi uitzicht over de rivier en op het stadje Constancia aan de overkant van de rivier. Ongeveer bij Langreo werd het beter, het landschap werd steeds mooier d! We nemen de autopista want we zoeken een tankstation waar ze ook LPG hebben. Alcoutim is een mooi wit dorpje aan de grensrivier de Guadiana gelegen met aan de overkant Spanje waar het dorp San Lucar ligt.

Km berekenen van adres naar adres excel naam is de naam van een boom die veel vlokken afgeeft. Na een blik op de kaart te werpen leek het ons een camper route frankrijk spanje portugal idee om ergens in de Loirestreek halt te houden.

Opvallend zijn de leegstaande huizen en winkels in het centrum waardoor het karakter van het dorp aangetast wordt. Om de volledige grootte foto's te bekijken, moet je JavaScript in de browser aanzetten. We hebben in Salin de Giraud altijd heerlijk pizza gegeten. Het interieur van de Kathedraal viel tegen, die is van binnen maar liefst 3x opnieuw geschilderd door de Catalaanse meester Josep Maria Sert, de eerste versie vond hij niet mooi zodat hij die over schilderde.

Een doorkijkje in de straat Adarve de la Estrella. Vandaag verlieten we de camping in Villa Nova de Gaia en na een korte stop aan een wanneer dierendag dit jaar vertrokken we richting Bragana, onze volgende bestemming, camper route frankrijk spanje portugal.

Roodborsttapuit vrouwtje met gevangen insektonderste foto mannetje Dat internationale aspect geeft een leuk karakter aan dit plekje wat als enige nadeel heeft dat je niet in de oceaan kunt zwemmen omdat de rollers groot zijn en op het strand kletsen en dat terwijl er weinig wind is.

We zijn vandaag naar camper route frankrijk spanje portugal midden van de Baixo Altejo gereden. Hier zouden we een begeleide tour volgen en ons bezoek afsluiten met een Porto degustatie. Volgens een legende zou het graf van de apostel Jakobus, zich hier bevinden, het Evangelie van Christus te kunnen verkondigen. Een paar honderd meter verder wordt de stier dan een andere veewagen ingedreven en dit dit stierenrennen herhaalt zich dan een aantal malen.

Van Baskenland tot de Algarve

Dat was al 14 dagen gelden gebeurt maar de weg was nog steeds niet weer vrij gemaakt. Toen we halverwege de afdaling waren kwam ons een kleine vrachtauto tegemoet. Sommige delen door Spanje zijn betaald, maar er zijn altijd parallelle routes welke ook goed te doen zijn. Op de weg ligt gelukkig geen sneeuw dus we kunnen rustig rijden.

Broodje eten en dan door naar Zuidhorn waar we om 4 uur aankwamen? Het is een mooi gezicht van bovenaf, de witte huisjes en rode daken. Gemakkelijker gezegd dan gedaan…. Nog meer over Portugal.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:2

Nieuw nieuws