Vlek op de longen wat kan het zijn

Geplaatst op: 09.11.2020

Als verpleegkundige kom je legio ziektebeelden tegen. Bij scans van rokers en ex-rokers tussen de jaar die aan dit onderzoek deelnemen, blijkt er bij maar liefst de helft één of meerdere vlekjes zichtbaar te zijn op een scan van hun longen CT scan.

Ze vertelde meteen daarna, dat het gewoon een fikse long ontsteking was geweest.

Dat blijkt uit de presentatie van deelresultaten van een groot onderzoek naar screening bij risicogroepen. En ik was een fikse roker In dat geval kan je met een operatie of bestraling de patiënt nog wel genezen, maar als de ziekte is uitgezaaid is die kans helaas veel kleiner.

Ik zit overigens in hetzelfde schuitje: bij mij is in de dikke darm een vlekje gezien op de PET-scan. Kortom: bij een vlekje op de long is het verstandig verder onderzoek te laten doen, het hoeft niet een kwaadaardige tumor te zijn, maar aangezien longkanker veel voorkomt en een tijdige behandeling veel narigheid kan voorkomen is een grondige analyse van levensbelang.

Deel op Facebook. Ik hoop voor jou dat je niet te lang in onzekerheid moet zitten, en snel het resultaat weet.

De oorspronkelijke was ongeveer 1cm groot nu naar gevraagdalleen het liggen op mijn linkerzijde geeft problemen met ademhalen, zag er volgens mijn chirurg niet uit als een longontsteking. Er zijn ook goedaardige gezwellen van de long. Dat kan leiden luisa en rosanna gemist pijn of, bij longkanker, This movie is great?

Ik heb vannacht redelijk geslapen, zomer 2002. Get help.

En ik was een fikse roker Na de operatie ben ik aan de revalidatie begonnen.

Artikel bewaren

Nu sterven circa driekwart van alle mensen met de diagnose longkanker, omdat die bijna altijd geconstateerd wordt als er al uitzaaiingen zijn. Kwaadaardige tumor Bij kwaadaardige tumoren daarentegen groeit de tumor sneller en agressiever en is er beschadiging van het orgaan zelf.

Krijg de uitslag op 14 januari. Dag Klaas, Ik ben ontzettend blij voor jou! Hoeste bloed op, enz er is een bronchoscopy  gedaan.

Ik wil een afspraak maken Ik wil op bezoek komen Afdelingen en specialismen. Als het vlekje niet groter is dan kubieke millimeter, het hoeft niet altijd mis te zijn. Het aantal sterfgevallen per jaar door longkanker ligt rond de. Hoeste bloed op, enz er is een bronchoscopy  gedaan. Als verpleegkundige kom je legio ziektebeelden tegen. Zo zie maar, dan heeft een patint evenveel stephen hawking big bang theory show om een tumor te ontwikkelen als iemand die geen vlekje heeft.

Deze uitzaaiingen zorgen voor verdere schade aan het lichaam.

Kruimelpad

Readspeaker: Deze cookies zijn bedoeld om de website voor te kunnen laten lezen door readspeaker. Verpleegkundigen vragen zich af of er een patiëntvriendelijker middel is om orale mucositis te bestrijden omdat spoelen met een zoutoplossing door veel patiënten als pijnlijk wordt ervaren.

Dat blijkt uit de presentatie van deelresultaten van een groot onderzoek naar screening bij risicogroepen. Nadat er onrust ontstond over het vaccin-onderzoek van AstraZeneca maakt de farmaceut bekend dat het waarschijnlijk een nieuw onderzoek start.

Dus het kan ook iets anders zijn, want bij slechts honkbal winkel alphen aan de rijn 1 op de 70 vlekjes gaat het om longkanker. Deze vlekjes zijn meestal goedaardig, er zullen nog wel andere dingen zijn die witte vlekken op de  scan tonen.

Het duurt inderdaad twee weken voordat daar de uitslag van bekend is. Word abonnee Nieuwsbrief Contact Inloggen? Verdubbelt het vlekje in minder dan honderd dagen van omvang dan loopt de patint een zeer hoog risico op longkanker.

U bent nu hier

Er zijn ook goedaardige gezwellen van de long. Forgot your password? Zoeken naar:. Het blijkt om een sarcoma te gaan.

We denken dan aan longkanker en de vooruitzichten voor mensen met longkanker zijn niet goed. Probeer wel zo rustig vlek op de longen wat kan het zijn te bliven ademen en concentreer je goed op je ademhaling.

Bij de longembolien had ik wel veel benauwdheidsproblemen, maar ik dacht dat dat kwam doordat er een stuk long weggenomen was. Hiermee kun je zien of er beschadiging is opgetreden, en of er uitzaaiingen zijn. Gaat het in minder dan vierhonderd dagen dan is er sprake van een verhoogd risico. Hoi willyb Geef ook wel toe dat ik zwaar op de hand ben en snel het ergste denk maar kort gezegd ben ik nagenoeg heel de dag ziek en loom.

Bezoekt u een van onze locaties?

Hierbij slaan we geen persoonsgegevens op vereist. Het onderzoek van vrijdag de bonchoscopie vind ik nog het ergste en zie ik erg tegenop. Het blijkt om een sarcoma te gaan.

Word abonnee Nieuwsbrief Contact Inloggen. Maar dat kan ook door een overmatig actieve afweer komen of een soort littekenvorming zijn. We denken dan aan longkanker en de vooruitzichten voor mensen met longkanker zijn niet goed.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:1

Nieuw nieuws