Wat kost het om mijn voornaam te veranderen

Geplaatst op: 18.02.2021

Meer informatie hierover vind je op de site van de overheid. Advocaat en specialist in wijzigen van de voornaam.

Kosten verzoek wijziging voornaam. Wij gebruiken cookies om u onze website zo goed mogelijk te laten ervaren en voor websitestatistieken. Als je verzoek wordt afgewezen, kun je in hoger beroep gaan. Vervolgens volgt een uitspraak van de rechter. Dit was pas de 3e keer in Nederland en er was dan ook veel onbekend. Let op, de hoogte van het griffierecht hangt van een aantal factoren af:.

Dan kan je aanvraag worden toegewezen als er sprake is van psychische hinder.

Wanneer voornaam wijzigen. Dit houdt in dat er een boot naar ierland vanuit frankrijk geboorteakte, aan de bestaande geboorteakte wordt toegevoegd, om te voorkomen dat de registers van de burgerlijke stand voortdurend moeten worden aangepast?

Op deze wijze kunt u reistijd en -kosten besparen. Bij hoge uitzondering wordt voor een voornaamswijziging een toevoeging verleend bij voldoende belang. De procedure is niet al te makkelijk gemaakt, geen rare plannen.

  • Lees ook: Waar moet ik aan denken als ik de voornaam voor mijn kind kies? Met haar heb ik mij doel bereikt.
  • Welke stukken u eventueel verder nog nodig heeft, leest u op de pagina over de procedure om uw naam te veranderen. Wij stellen het verzoekschrift op waarin de onderbouwing staat voor de gewenste wijziging.

Tabel met overzicht griffierechten

Onze klanten zijn zeer tevreden over onze kwaliteit; reviews geven een waardering van 5 sterren. Hiermee is de uitspraak nog niet officieel. Wanneer kun je je voornaam wijzigen? De uitspraak over de voornaamswijziging verloopt meestal schriftelijk, zonder zitting; u hoeft hiervoor niet naar de rechtbank te komen. Redenen om uw voornaam te wijzigen. Carla Simmelink heeft mij bijgestaan in een bijzondere zaak welke op mijn verzoek is gevoerd.

  • Algemeen Procedure Kosten.
  • Wacht dus niet te lang.

Onjuiste geboorteaangifte De aangifte van de geboorte is niet goed gegaan; u bent bijvoorbeeld een voornaam vergeten of er is een spelfout gemaakt. Psychische hinder of lijden Uw voornaam brengt nare herinneringen bij u naar boven uit het verleden. Ook hierbij heb je een advocaat nodig. Wij werken in heel Nederland.

U betaalt kosten voor de behandeling van uw zaak door de rechter: de griffierechten.

Hierbij kunt u denken aan de familie waarin u bent opgegroeid of omdat u een uit een land heeft moeten vluchten.

Als beide ouders dit gezag hebben, moeten ze ook beide het verzoek tot naamswijziging ondertekenen. Dat komt omdat de procedure sinds vorige zomer veel eenvoudiger is.

Ook kun je meerdere voornamen laten toevoegen of weghalen. Read More. Ga altijd bij je advocaat na of zij of hij dit voor je kan regelen. Het is de eerste keer dat de organisatie met een gepersonaliseerde campagne naar buiten komt. Het verzoek voor het wijzigen van de achternaam verloopt via de aanvraagprocedure van Justis.

Wat zijn de kosten om een voornaam te wijzigen?

De duur voor het wijzigen van de voornaam is ongeveer twee tot vier maanden. Je wil je achternaam wijzigen in die van een andere ouder of verzorger. Extra kosten naast griffierecht Aan deze procedure zijn mogelijk meer kosten verbonden, bijvoorbeeld voor een advocaat. Vorig jaar hebben 4. Het lijkt erop dat er geen JavaScript is ingeschakeld bij uw browser.

Dit is kosteloos. Jij bepaalt het tempo. De procedure is niet al te makkelijk gemaakt, om te voorkomen dat de registers van de burgerlijke stand voortdurend moeten worden aangepast.

Lees ook: Waar moet ik aan denken als ik de voornaam voor mijn kind kies. Deze pagina is geprint op De advocaat dient namens u uw verzoek tot voornaamswijziging in bij de rechtbank. Ik wil beste krant van nederland Carla bedanken voor haar inzet en kunde.

MEER NIEUWS

Vervolgens volgt een uitspraak van de rechter. Overzicht extra kosten rechtszaak. Daarvoor kunt u terecht bij Justis. Het gehele proces door zijn wij altijd netjes op de hoogte gehouden van de gang van zaken.

De kosten van de advocaat moet je zelf betalen. U betaalt dan vaak nog een eigen bijdrage en een deel van het griffierecht. Griffierecht betalen Het griffierecht moet binnen 4 weken betaald zijn.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:1

Nieuw nieuws