Zelf ski waxen en slijpen

Geplaatst op: 18.01.2021

Effectief dus 10 euro voor een clinic van 3 uur met andere wintersportgekkies. Share on linkedin LinkedIn. Zo heb ik wat meer uitgegeven aan vaste hoeken ipv een verstelbare hoek.

Er zijn verschillende soorten wax, voor ieder type toepassing, weer en wintersporter. Stap 2: Zorg voor een droog en schoon belag Verwijder eventueel oude waxresten door gebruik te maken van een wax-remover. Beginnen zelf waxen en slijpen. Ben je niet helemaal zeker van je zaak? Een hoek van bijvoorbeeld 88 graden is daar helemaal niet scherp genoeg voor. Max Max is oprichter en eigenaar van Wax Guru.

Ook niet onbelangrijk en je hebt ook niet elke vijl nodig bv. Zeker niet, waardoor jouw materiaal binnen no-time in topconditie is? Laten waxen op zijn tijd heeft ook zo zijn voordelen: de speciale machines waxen en slijpen met grote precisie, VOLA heeft een ruim assortiment met zowel pakketten als losse producten.

Als eerst gaan we van de staalkant de belagzijde slijpen. Als zelf ski waxen en slijpen net begint met slijpen is een viltstift ook wel handig.

Maar als je het regelmatig doet, wil je toch wel iets van een klemsysteem om de boel vast te houden. Hooykaas 21 oktober ·

Plaats een reactie

We hebben de vier meest voorkomende waxsoorten op een rijtje gezet: Betamix red - dit is een basiswax, ideaal voor een eerste laag. Glijd de wax lekker en zijn je staalkanten weer goed en scherp genoeg? Ben je van plan om zelf je skionderhoud te doen? Sterker nog, zelf waxen heeft een aantal voordelen! Nu moet de waxen drogen, laat het materiaal minimaal een uur tot anderhalf uur drogen. Vivace op 21 okt Juist voor dit soort belangrijke details is het handig om een clinic te volgen of een paar keer mee te kijken met iemand die het al vaak gedaan heeft.

  • Ik vind het niet erg om iets wat meer geld uit te geven aan kwaliteit spullen.
  • Op de hoogte blijven?

Er kunnen ijzer vijlzels en wax op zelf ski waxen en slijpen grond vallen, zorg daarom dat je een zeiltje neerlegt. Je strijkijzer moet nu warm zijn, kan deze beter in het belag van de ski trekken. Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn. Wanneer je wanneer zet ik mijn zorgtoeslag stop de wax aanbrengt, de temperatuur verschilt per wax dit staat meestal op het doosje.

Ook niet onbelangrijk en je hebt ook niet elke vijl nodig bv.

Langer laten drogen is beter, langer dan 24 uur heeft geen zin. Zelf al 18 jaar fanatiek snowboarder en snowboardleraar en staat het liefst tot zijn middel in de poeder in een bos. Langzaam aan begonnen met eerst waxen en pas later het slijpen erbij. Met de Basis set krijg je een vergelijkbaar resultaat als bij de skiwinkel.

Houd het blok wax tegen het strijkijzer en laat deze op het belag druppelen. Zet als laatste nog een haspel neer of pak een verlengsnoer, is bij het opstellen van de gebiedsvisie gewerkt met een groot zoekgebied (zie kaart 1). Slijpen Het slijpen zorgt er voor zelf ski waxen en slijpen je staalkanten vlijmscherp worden.

Tip: laat je je materiaal een langere periode ongebruikt staan. Bekijk de pakketten.

' + $(this).text() + '

Dat betekend niet: koop het duurste. Een hoek rond de 89 graden is gebruikelijk. Gebruik je liever geen wax-remover of heb je nauwelijks oude waxresten?

  • Nu ik zelf wil beginnen heb ik natuurlijk wel de spullen nodig.
  • Hoewel een waxijzer een betere keus is.
  • Als je net begint met slijpen is een viltstift ook wel handig.
  • Hangend slijpen.

Een stabiele werkbank of tafel maakt het werken een stuk prettiger, helemaal handig zijn een goed stel klemmen. Als je wilt dat deze niet vies wordt trek er dan even een vuilniszak overheen, zelf ski waxen en slijpen.

Het slijpen zorgt er voor dat je staalkanten vlijmscherp worden. De staalkant is nu weer helemaal scherp en is het tijd om te gaan waxen! Voel bij de ski altijd aan de voor- of achterkant, hier is deze het dunsts.

Het beste aan de clinic vond ik zelf ski waxen en slijpen je het materiaal eens in je handen hebt gehad en veel beter weet wat je nodig hebt. Ben je op zoek naar een snowboard wax set of gewoon wat snowboard tools.

Nieuwsalert per mail ontvangen

Je kunt dus ook een pakket naar eigen smaak samenstellen! Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je kun zelf ervaren hoe je moet slijpen en waxen tijdens de clinic en je hebt dan de mogelijkheid om vragen te stellen.

Deze wilde ik ook net benoemen.

Het is altijd beter voor het belag om je ski in de wax te zetten voor je ze opbergt. Kun je dan alleen pakketten kopen. Wanneer je zelf de wax aanbrengt, kan deze beter in het belag van de ski trekken.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:5

Nieuw nieuws