Afvoer ontstoppen met baking soda en azijn

Geplaatst op: 11.11.2020

Duw de stok helemaal naar beneden, en trek hem vervolgens weer omhoog. En inderdaad een roostertje in de keuken.

Maar wel creatief zullen we maar zeggen. Los een handje baking soda op in het kopje water. Ik gebruik altijd van die korrels maar die zijn inderdaad niet best voor het milieu én duur. Het een of het ander, zeg je.

Niet wachten op verstopping maar regelmatig een van bovenstaande middelen, liefst de milieuvriendelijke, preventief gebruiken kan een hoop ellende tegengaan.

Gelukkig kunnen veel van deze verstoppingen goed verholpen worden en in sommige gevallen ook voorkomen.

Edward McDunn. Deze stuur ik door naar mijn vriend want die heeft wel vaker last van een verstopte gootsteen. Door een klein daarvoor gemaakt zeefje in je afvoerputje te zetten, kan je al heel wat verstoppingsleed voorkomen!

Link naam niet goed sorry, afvoer ontstoppen met baking soda en azijn. Voordat je een expert belt is er nog 1 ding dat je zelf kunt proberen. Ik hoop maar dat ik het niet zo vaak nodig zal hebben haha.

Ontstoppen met soda: een van de vele manieren om schoon te maken met je gezondheid en het milieu in je achterhoofd. Giet er daarna langzaam een middelgrote fles azijn achteraan. Skip to content Tijd overhouden voor dingen die echt belangrijk voor je zijn?

Ontstoppen met soda

De kans is dan groot dat in die buis een verstopping zit namelijk. In verband met het bruisen is het belangrijk om de soda en azijn niet vooraf te mengen. OH dit is niks voor mij. Verder is het ook verstandig om de sifon of zwanenhals eens los te schroeven en schoon te maken.

Dan zit er weinig anders op dan professionele hulp in te schakelen: de loodgieter bellen dus. En je noemt beide.

  • Maar ach..
  • En hoe voorkom je dat je wastafel of gootsteen overstroomt?

Wc: geen onzinnige hoeveelheden wc-papier gebruiken. Hielpen voorgaande methodes niet. Als het op de mechanische manier niet lukt om je afvoer te ontstoppen, dan kan je het met baking soda natrium bicarbonaat en azijn proberen.

Marille weet nog een ander huis-tuin-en-keukentrucje: 'Koffiedik met heet water doorspoelen. De kans is harry de warme bakker weekaanbieding groot dat in die buis een verstopping zit namelijk!

Gootsteen ontstoppen: 7 methodes

Geen jus en vetten door de afvoer. Zijn preventieve maatregelen: 'De afvoer van de wastafel in de douche reinig ik halfjaarlijks. Ik vermoed dat er ergens een knik of vernauwing in de afvoer zit, die bij onze badkamerverbouwing niet aan het licht is gekomen.

We moesten er echt iemand bijhalen om de boel te ontstoppen.

Spijtig genoeg werkt het niet voor de afvoer, maar loopt het water in de pot wel langzaam weg. De voor-vorige bewoners hebben veel zelf in huis geklust en niet alle klussen zijn even succesvol geweest. Kun je de oorzaak niet zien, aangezien de verstopping zich in het gedeelte buis achter de sifon bevindt. Zijn er 3 uur om. Vorig bericht Multiplex: vind snel een leverancier online Volgend bericht Snel van ongedierte af met deze tips, afvoer ontstoppen met baking soda en azijn.

Volgend artikel:

Een verstopte gootsteen is stomvervelend, en geen probleem dat zich lang laat negeren. Of als de verstopping te groot is of te ver zit, dan lukt het ook niet. Je kunt een vloeibare ontstopper kopen, maar die bevatten vaak agressieve chemische middelen die schadelijk zijn voor je gezondheid, je leidingen en het milieu.

Heb het geprobeerd op de geschimmelde gril van het afvoerputje.

  • Ik wil het de komende keer ook met de veer proberen, maar er zit een nieuwerwets putje in wat een veer erg lastig maakt.
  • Vorig bericht « Volgend bericht ».
  • Dit is wel een beetje een vies werkje handschoenen komen meestal van pas.
  • Gooi nooit iets in de wc dat daar niet voor bestemd is.

Merel - Lotus Writings. In je gootsteen of doucheputje kunnen verstoppingen ontstaan die ervoor zorgen dat het water slecht of helemaal niet meer doorloopt.

Marille weet nog een ander huis-tuin-en-keukentrucje: 'Koffiedik met heet water doorspoelen. Let op: gebruik geen kokend heet water, maar water dat wel heet genoeg is om bijvoorbeeld afvoer ontstoppen met baking soda en azijn kop thee te zetten. Wat een goede tips. We werden overspoeld met reacties, waarvoor dank. Voordat je een expert belt is er nog 1 ding dat je zelf kunt proberen! Maar gelukkig hoeft een gootsteen ontstoppen niet moeilijk te zijn.

Helpt het niet meteen.

Bekijk de video hieronder.

Geen resultaat behalve lamme armen? En inderdaad een roostertje in de keuken. Septische put. Het reageert met organisch materiaal en lost dit op, en verhelpt zo verstoppingen in bijvoorbeeld je sifon.

Wil jij graag je huis schoonhouden op een biologische manier, maar merk je dat het je erg veel tijd kost. Negen van de tien keer is het probleem meteen de wereld uit en dat kost helemaal niets…. Laat ons dan voor jou zoeken naar een betrouwbare schoonmaakster met een jaar lang garantie.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:4

Nieuw nieuws