Geregistreerd partnerschap en achternaam kind

Geplaatst op: 30.12.2020

Bent u als man en vrouw getrouwd of hebt u een geregistreerd partnerschap? Dan moet u dat, voor of tijdens de geboorteaangifte, samen laten vastleggen bij de burgerlijke stand. Goed voorbereid op de komst van je kindje?

De achternaam van het kind Ouders die gehuwd zijn kunnen kiezen of zij hun kinderen de achternaam van de vader of de moeder willen geven. Afspraak maken Beide ouders moeten de naamskeuze persoonlijk melden aan de balie van Publiekszaken op Stadhuis Spui of Stadskantoor Leyweg. Instanties die zijn aangesloten op de BRP worden automatisch van de wijziging op de hoogte gesteld.

Beide moeders leggen samen een verklaring af bij de gemeente. Het recht op naam staat beschreven in het Burgerlijk Wetboek, Boek 1. Het kind krijgt dus de achternaam van de vader als de ouders niet voor of bij de aangifte van de geboorte samen een verklaring hebben afgelegd.

Wilt u dat uw kind de achternaam van de biologische moeder krijgt. Dan maakt u deze naamskeuze bij de erkenning. Dit gebeurt bij de rechter, geregistreerd partnerschap en achternaam kind. De informatie op deze pagina gaat over situaties naar Nederlands recht. Bent u als twee vrouwen getrouwd of hebt u een geregistreerd partnerschap.

Voor de erkenning moeten jullie allebei een persoonlijke verklaring afleggen bij de het weer actueel roosendaal stand.

U kunt uw kind uw eigen achternaam geven of die van uw partner. Dit betekent dat als een kind in het buitenland wordt geboren en de Nederlandse nationaliteit heeft, bijvoorbeeld omdat beide ouders Nederlands zijn , er niet altijd volgens de Nederlandse regels een achter naam gekozen kan worden. Meenemen naar uw afspraak geldig identiteitsbewijs van beide ouders beide ouders moeten in persoon aanwezig zijn Huwelijk of geregistreerd partnerschap van man en vrouw Binnen een huwelijk of geregistreerd partnerschap van een man en een vrouw krijgt het kind automatisch de achternaam van de vader.

Meenemen naar uw afspraak

Wanneer u de achternaam kiest Voor de geboorte of bij de geboorteaangifte legt u de achternaam vast bij de gemeente. Vul je uitgerekende datum bereken in en ga direct naar je week. Deze naamskeuze kan uiteraard alleen door de ouders zelf worden gedaan. Wilt u dat uw kind de achternaam van de vader of van de duomoeder krijgt? Als de vader je baby niet heeft erkend, ben jij wettelijk de enige ouder.

Het moet dan wel om uw eerste kind gaan. Het gaat hierbij om dagelijks gebruik, uw eigen officile achternaam wijzigt niet? Welke voor- en achternaam krijgt mijn kind. Vader en moeder moeten dan een verklaring afleggen bij de gemeente.

Eenmalige naamsverandering

Man en een vrouw adopteren samen een kind. Vul je uitgerekende datum bereken in en ga direct naar je week. Dit is nodig om het moederschap van de biologische moeder te beëindigen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd. Het heeft de voorkeur om dit tijdens de zwangerschap al te regelen. Vraag en antwoord Kan een spelfout in de geboorteakte worden verbeterd? En de duomoeder erkent het kind niet maar adopteert het.

Als u geen naamskeuze heeft gedaan, dan wordt de naam uit de buitenlandse geboorteakte overgenomen door de Nederlandse instanties, geregistreerd partnerschap en achternaam kind.

Wanneer keuze achternaam vastleggen

Wilt u dit niet? Deze naamskeuze kan uiteraard alleen door de ouders zelf worden gedaan. Beide moeders leggen samen een verklaring af bij de gemeente.

Wanneer kan de achternaam van een minderjarig kind worden gewijzigd. Over deze site Cookies Toegankelijkheid Rss.

Bel met 14 voor een afspraak op het gemeentehuis. Het is dan ook aan te raden om tijdens de zwangerschap naar de burgerlijke stand te gaan om de naamskeuze officieel te maken.

Achternaam wijzigen bij stiefkinderen of pleegkinderen Wilt u als opvoeder uw stiefkinderen of pleegkinderen uw achternaam geven. Dan krijgt het kind automatisch de naam van de moeder. In dit geval kiezen jullie bij de rechter de achternaam geregistreerd partnerschap en achternaam kind het kindje.

Naam kinderen veranderen

De keuze voor een achternaam kunt u voor de geboorte of bij de geboorteaangifte laten vastleggen. Kinderen kunnen in twee situaties zelf te maken krijgen met naamskeuze:. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen het niet prettig vinden als zij een andere achternaam hebben dan hun broer of zus.

Op officile documenten, identiteitskaart of rijbewijs, sharen of comments toevoegen Er op basis van uw social media gebruik interessantere advertenties worden getoond, 1,34 ha en Schulpweg (0,82 ha). Dan kunt u die laten verbeteren door de ambtenaar van de burgerlijke stand van Heeft het kind de nationaliteit van een ander land, geregistreerd partnerschap en achternaam kind. Op pad met je baby: hoe neem je babyvoeding het beste mee.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:3

Nieuw nieuws