Hoe maak je lava lamp

Geplaatst op: 09.01.2021

Olie — bijvoorbeeld zonnebloem- of olijfolie Water Voedingskleurstof Een bruistablet — het maakt niet uit wat voor soort, als het water maar gaat bruisen Een doorzichtige fles.

Eikel ketting maken - Een leuk knutselidee voor in de herfst. Gebruik een naaimachinelampje van 15 watt voor een pot met een inhoud van milliliter of minder.

Laat de lamp niet aan wanneer je de kamer verlaat. Lees ook: Natuurkundige verschijnselen. Reply mariska 10 mei at pm leuk Annemieke, wij hebben er ook net twee gemaakt, jongens helemaal blij nu boven in t donker met zaklampen en de lavalampen in de weer! Ziektes Onderzoekers: Coronasymptomen komen vaak in deze volgorde 4 minuten.

Wanneer de belletjes uiteenspatten, zinken de gekleurde lavabubbels weer naar de bodem van de fles toe. Er zijn nog twee andere simpele manieren waarop je deze lavalamp ook kunt maken, met ingrediënten uit je keukenkastje.

Weet wel dat de verf later uiteen kan vallen en zich dan onderaan of bovenaan de fles ophoopt, hoe maak je lava lamp. Dus het is absoluut de moeite waard om eens te proberen.

Vul je fles voor ongeveer tweederde met water. Klimaatverandering Permafrost ontdooit met mogelijk catastrofale gevolgen 3 minuten. Doe de lamp na ten hoogste enkele uren weer uit om hem af te laten koelen! Aan dit artikel hebben mensen bijgedragen, tafel aan muur bevestigen er belletjes kooldioxide vrij die opstijgen in de fles.

Ja Nee. Wikkel een doek om je hand en raak de pot elk kwartier aan. Gebruikersportaal Verras me!
  • Je hebt vast wel eens een lavalamp gezien of er misschien zelfs wel één gehad vroeger… Dan weet je hoe magisch het is om naar die grote gekleurde vloeistofbellen te kijken die opstijgen en daarna weer naar beneden zakken. Probeer de lamp af en toe voorzichtig rond te draaien terwijl hij opwarmt.
  • Voer je wachtwoord in We hebben een mail met een wachtwoord gestuurd naar.

Zo ga je te werk

Ben jij ook weleens gehypnotiseerd geraakt door een lavalamp? Over de auteur Bronnen. Geef de lamp de tijd om op te warmen. Als je een zoutvaatje gebruikt, strooi er dan ongeveer 5 seconden mee. Leestijd: 1 minuut. Giet er dan een laagje olie bovenop.

De alcohol en de olie die bij deze lamp gebruikt worden zijn namelijk brandbaar en moeten voorzichtig opgewarmd worden om de lava in de lamp te laten bewegen, hoe maak je lava lamp. Beide soorten zijn verkrijgbaar bij de drogist. Vul de rest van de fles met water en ongeveer 10 druppels voedingskleurstof of genoeg druppels om het mengsel er vrij donker uit te laten zien. Gebruikersportaal Verras me. Olie - bijvoorbeeld zonnebloem- of olijfolie Water Voedingskleurstof Een bruistablet - het maakt niet uit wat voor soort, als het water maar gaat bruisen Een doorzichtige fles.

Hoe maak je een lavalamp

Over de auteur Bronnen. Gooi nu steeds wat gekleurd azijn in de fles en kijk hoe de lamp begint te borrelen! Wanneer je de alcoholsoorten in de juiste verhouding door elkaar mengt, zal de vloeistof bijna dezelfde dichtheid als minerale olie hebben.

Gebruik nooit lampen die sterker zijn dan dat, omdat je dan het risico loopt dat het glas oververhit raakt of uit elkaar spat.

Nieuw wachtwoord Enter a password with at least 6 characters. Methode 1 van Aanmelden Facebook. Wat heb je nodig. Draai de dop op de fles en beweeg de fles heen en weer optioneel.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Warmte zorgt ervoor dat materialen zich uitzetten, maar zorgt er in dit geval voor dat de olie zich iets sneller uitzet dan de alcohol eromheen. Wat gebeurt er? Bewaar artikel. Pak een glazen fles of pot. Kinderen kunnen deze methode veilig zelf uitvoeren.

Het is een goed idee om bij je eerste poging gewone olie te gebruiken, maar je kunt er eerst olieverf doorheen mengen als je gekleurde "lava" wilt. Privacy- en cookieverklaring. Over de auteur Bronnen? Weet wel dat de verf later uiteen kan vallen en zich dan onderaan of bovenaan de fles ophoopt.

Was dit artikel nuttig. Olie - bijvoorbeeld zonnebloem- of olijfolie Water Voedingskleurstof Een bruistablet - het maakt niet uit wat voor soort, als het water maar gaat bruisen Een doorzichtige fles.

Nieuwe gebruiker, hoe maak je lava lamp.

Stel jouw vraag aan joost! Klik hier!

Gebruik een doek of een ovenhandschoen om de lamp vast te pakken. Vul je fles voor ongeveer tweederde met water. Dit is de meest simpele lavalamp van de drie en hij borrelt ook iets minder dan de lampen die ik hierboven omschreef.

Je kunt later altijd meer olie in de lamp gieten. Gerelateerde artikelen. Als je doorgaat met het gebruik van onze site ga je automatisch akkoord met ons cookiebeleid.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:9

Nieuw nieuws