Hoe maak je mais klaar

Geplaatst op: 28.12.2020

Recepten 27 nov Recepten 6 sep

Ik vind het namelijk erg lekker, vooral met een klein klontje boter er op. Ondertussen het mes goed vasthouden, zodat er geen ongelukken gebeuren. Tanja Hermens. Recepten 27 nov Recepten 22 aug Culy Homemade: open lasagne met mais, rivierkreeft en dragon.

Ik doe er altijd aluminiumfolie om en dan in de oven garen, ongeveer 30 minuten op graden, en daarna insmeren met knoflookboter, of op het bbq rooster geleerd in de USA, waar ze toch echt lekkerder zijn.

Maar voordat je de kolf kunt bereiden moet je hoe maak je mais klaar echter wel even schoonmaken. Rooster de kolf daarna in een voorverwarmde oven op graden in gaar. Recepten 29 nov Nancy van Batenburg LinkedIn. Let wel op, als ze uit de magnetron komen kunnen ze heet zijn. Lees dan gauw verder. Aanbevolen artikelen.

  • Rol de kolven in de folie en rooster ze 20 tot 30 min. Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan.
  • Bron: Flickr.

2. Schoonmaken: hoe moet je een verse maïskolf aanpakken?

Maak met een vork een maïskorrel los om te controleren of de maïs gaar is. Comments Als u zegt dat de suiker uit de mais heel snel omgezet wordt in zetmeel, hoe zit het dan met verse maïs die in de winkel ligt? De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat. Bij voorbaat dank. Deze lekker zoete maïssoort is het meest geschikt voor menselijke consumptie, en is overal rond de wereld de meeste gewilde soort.

Laat ze dus eerst goed afkoelen. Laat het hieronder weten in de comments.

Inspiratie 17 aug Een absolute must bij iedere barbecue. Was best wel lekker. Schoongemaakte maiskolven wikkel je in een stuk bakpapier en leg je vervolgens ongeveer 4 tot 6 minuten in de magnetron op de hoogste stand.

Inspiratie 14 aug Weekmenu: 7 x mediterraanse zomergerechten.

Culy.nl Navigation

Zo heb je bijvoorbeeld pofmaïs waarmee je popcorn kunt maken, snijmaïs die vooral wordt verwerkt als veevoer, en siermaïs die je in de tuin kunt zetten. Smelt een klontje boter in de pan en bak de korrels in minuten op laag vuur beetgaar. Je kunt ze er dan namelijk zonder moeite afschrapen met een vork.

Kies een kolf met mooie heldergele korrels; meestal geldt: hoe ouder, hoe maak je mais klaar, hoe donkerder. Eet lekker :. Deze moeten dik en stevig zijn. Let op: de lange witte draden zijn geen schimmel, en soms van "de grill".

In Ghana eet ik het meestal gekookt, ze horen er te zitten. Deze moet je gewoonlijk nog minuten koken. Vul een pan met water en breng aan de kook met een snuf zout.

1. Kook ze

Zo heb je bijvoorbeeld pofmaïs waarmee je popcorn kunt maken, snijmaïs die vooral wordt verwerkt als veevoer, en siermaïs die je in de tuin kunt zetten. Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats. Deze maïs hoeft niet meer verder klaargemaakt te worden, maar kan gewoon zo worden gegeten. Recepten 6 sep Culy Homemade: gegrilde perzik met Prosciutto lekker als borrelhapje! De kolf is dan reeds schoongemaakt en de korrels zijn er afgehaald.

  • Plaats reactie.
  • Controleer ten slotte of er onder de bladeren geen schimmel zit.
  • Hmm, dat klinkt wel heel erg lekker erbij, citroenboter.
  • Smeer een dubbelgevouwen vel aluminiumfolie in met wat kruidenboter.

Daar wordt je mas extra smaakvol en romig van. Op de barbecue. Inspiratie 16 aug. Video toevoegen? Laat de kolf daarna stomen. Groetjes, Marja. Zorg ervoor dat het kokende water ruim boven de mas uitkomt en kook voor ongeveer een kwartiertje.

Weet jij het antwoord?

Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account? Heel simpel en erg lekker, maïskolf met citroenboter: Verwijder van de maïskolven de bladeren en trek de draden er af.

Hieronder zullen we deze verschillende bereidingswijzen apart bespreken.

Mais na 15 minuten stomen en 10 minuten koken, nog steeds niet gaar. Ten slotte kun je suikermas uit blik of uit de pot kopen. Deze moeten dik en stevig zijn? Op dit artikel rust auteursrecht.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:6

Nieuw nieuws