Orchidee snoeien na bloei

Geplaatst op: 21.12.2020

Ook houdt deze kamerplant niet van tocht. Methode vier: Steel snoeien bij Dendrobium Orchideeën. Voor de beste gebruikerservaring, zorg ervoor dat javascript ingeschakeld is voor uw browser.

Kleur is echter niet noodzakelijk een indicatie van de gezondheid van de schacht. We vroegen het eens na bij onze kwekers. Tips en waarschuwingen. De best geurende orchidee is de orchidee Zygopetalum. Hij begint nieuwe scheuten aan te maken, die groeien uit tot nieuwe takken, die op hun beurt nieuwe bloemknoppen gaan maken.

De keuken, badkamer of serre zijn dus ideaal, maar ook in onze woonkamer doet hij het goed.

Er zijn verschillende methodes om de orchidee te vermeerderen. We vroegen het eens na bij onze kwekers. Snijd ongezonde wortels af wanneer je de orchidee verpot?

Espaol: podar orqudeas. Franais: tailler des orchides.

De uitzondering hierop is de Phalaenopsis Orchidee.

Ook interessant

Door dat te doen geef je de knop de mogelijkheid om weer te gaan groeien, en je zult een nieuwe steel zien komen binnen een paar weken. Eenmaal in de bloem rest er slechts een smalle uitgang waardoor er gegarandeerd stuifmeel op de vlieg komt en bestuiving plaatsvindt. Zoek naar ongezonde wortels en snijd die zorgvuldig weg met een steriele, scherpe schaar of tang.

In de kwekerij wordt dit proces heel nauwkeurig gestuurd. Let op dat je de kamerplant niet vlak bij een fruitmand plaatst.

  • Orchidee Vanda De meest zeldzame orchidee is de Orchidee Vanda. Voorkom dat er een laag water in de pot komt te staan.
  • De Phalaenopsis is de best verkopende bloeiende kamerplant van Nederland, voornamelijk door zijn bekendheid, bloemen en het feit dat een goede Phalaenopsis orchidee tot wel 12 weken kan bloeien. Let op dat je de kamerplant niet vlak bij een fruitmand plaatst.

Vliegen worden aangetrokken door heerlijke geuren en de illusie van nectar in de bloemkelk. Methode vijf: Snoeien van wortels en bladeren. Wees er zeker van dat de bloemen vergaan zijn voordat je de orchidee snoeit. Denk hierbij aan scheuren, dus je moet op basis daarvan kunnen bepalen waar de stam eindigt en de steel begint.

Er zijn verschillende methodes om de orchidee te vermeerderen? Je moet de steel snoeien, orchidee snoeien na bloei, maar niet de stam.

Licht en warmte

Verpot de Orchidee elke 2 á 3 jaar of wanneer de plant zijn pot is ontgroeid. De populairste Epidendrun orchidee is het soort met oranje bloemen, deze wordt wereldwijd het meeste geteeld. Klik hier om dit alsnog toe te laten. Orchidee Phalaenopsis De meest verkocht en meest populaire orchidee soort is de Phalaenopsis Orchidee.

Cookies maken wikiHow beter. Hieronder staan de populairste soorten orchideen met bijbehorende informatie, wat kenmerkt het soort, bijvoorbeeld voor aanpassingen aan de eigen woning.

Geef in deze periode de Orchidee minder water. Waar kan je de Orchidee het beste neerzetten. Werk zorgvuldig om te voorkomen dat je per ongeluk gezonde wortels snoeit. Deze beide omstandigheden kunnen zorgen voor schade aan de plant en meer kans op ongedierte en ziektes, orchidee snoeien na bloei.

U bent hier

De Oncidium orchidee verlangt geen specifieke verzorging ten opzichte van andere orchidee soorten. Hoewel het niet altijd het geval is, is de stam meestal groen, terwijl de steel vaak bruin of groenachtig bruin is. De Phalaenopsis Orchideeen, die we verkopen op de website, worden geleverd met een H2Obloom systeem. Orchideeën groeien in het wild onder boomkruinen in warme tropische streken. Orchidee Epidendrum De Epidendrum Orchidee is een orchidee soort met kleine bloemen.

Orchidee Cymbidium De Orchidee Cymbidium komt van oorsprong uit het Himalayagebergte en is sinds 30 jaar populair in Nederland en omstreken? We zijn benieuwd naar je resultaten, orchidee snoeien na bloei. Met deze tips hou je je orchidee in topvorm: Koop een gezonde orchidee Wortelstel : veel levende wortels zijn een must donkerbruine wortels zijn dood.

Qua onderhoud verlangt deze orchidee geen specifieke elementen? Wanneer je de orchidee net boven deze knop snoeit, snijd je een deel van de steel weg dat hormonen bevat die de knop ervan weerhouden om te groeien.

Je moet de orchidee pas snoeien als zijn bloemen zijn afgestorven. De orchidee snoeien na bloei moeten verwelkt zijn en je moet zien dat de steel vergeelt of bruin wordt.

Stap 1: een gezonde orchidee kopen

Gebruikersportaal Verras me! Werk zorgvuldig om te voorkomen dat je per ongeluk gezonde wortels snoeit. Maar het werkt ook goed om een orchidee op het juiste moment een maandje of twee in een donker hoekje te zetten.

Neem bij twijfel contact op met je huis- of dierenarts.

Gebruik je de dompeltechniek, dan hoeft dit maar om de twee orchidee snoeien na bloei en zorg steeds dat de potgrond volledig droog is voor je hem opnieuw onderdompelt in een badje. Het is aan te raden om scherp gereedschap te gebruiken bij het snoeien van de Orchidee.

Hulpmiddelen onderhoud.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:6

Nieuw nieuws