Hoe maak je een quiz in socrative

Geplaatst op: 02.12.2020

Mis nooit een nieuwe blog en blijf op de hoogte van workshops voor docenten. Niet honderd procent, natuurlijk.

Fantastisch om te horen dat berichten op dit blog verder reiken dan de doelgroep en zelfs de Vrije Universiteit van Amsterdam bereiken. Tips bij het maken van een toets in Socrative Meerkeuzevragen zijn makkelijker na te kijken dan open vragen, maar daar valt ook makkelijker mee te frauderen.

Andere quiz-mogelijkheden zijn ook te mogelijk, maar die dienen gebruikt te worden voor andere                                 doeleinden. Lukt me niet om als leerling na afloop van de quiz een compleet overzicht te krijgen. In geval van een toets scheelt het nakijkwerk. Ik gebruikte de tool af en toe al voor een quizje tussendoor of om te inventariseren wat cursisten moeilijk vonden.

Allereerst vraagt de docent een account aan! Hoe deel je de toets met je cursisten. Klik op "E-mail" als je  het overzicht per e-mail wilt ontvangen. De raketjes beginnen te lopen zodra leerlingen met het beantwoorden van de vragen zijn   begonnen, hoe maak je een quiz in socrative. Nadat een docent een quiz heeft gestart verschijnt er een scherm met drie tabbladen. Als het nodig wordt geacht, is het mogelijk om een uitleg bij het antwoord te geven. Leerlingen krijgen dan direct nadat zij een vraag hebben beantwoord feedback.

  • Klik op "Google Drive" als je het overzicht wilt ontvangen in Google Drive.
  • Vraag met kort antwoord                               A.

Hoe maak je een toets in Socrative?

Zie net dat Socrative een complete metamorfose heeft ondergaan. Maak een account aan, dit mag een "Free Account" zijn. Zodra je op Start hebt geklikt, is de toets klaar voor gebruik. Op een gegeven moment lukte het wel. Room name and language can not be changed until activity is finished.

Zodra er een vraag is beantwoord krijg jij daarvan het resultaat te zien. Op de hoogte blijven? De woorden nederlands engels zinnen via 'settings' ken ik, maar het vakje blijft grijs evenals bij taal en kan niet worden aangepast. Allereerst vraagt de docent een account aan. De docent kan echter wel inzage krijgen in de gegeven antwoorden.

Je kunt multiple choice afwisselen met open vragen. Uit ervaring weet ik dat cursisten de neiging hebben om bij Room Name hun eigen naam in te vullen, ook als ik duidelijk heb aangegeven wat de Room Name is, én heb gezegd dat ze pas daarna hun eigen naam moeten intypen.

Is het bij Socrative mogelijk om de leerlingen nadien hun antwoorden opnieuw te laten inkijken digitaal of desnoods via een afdruk op papier?

Terwijl de docent zijn quiz verder voorbereidt kunnen de leerlingen zich inloggen. Als de docent heeft gekozen voor een "Teacher Paced Quiz" komt er pas   een vraag in beeld als die door de docent is vrijgegeven. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, moet je deze eerst beindigen voordat je je quiz wilt starten. Zo wijzig je een eerder ontworpen quiz. Als er nog een quiz openstaat van een vorige les bijvoorbeeldhoe maak je een quiz in socrative, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Edublogger 2020

Mijn room name moet worden gewijzigd, maar ik blijf de melding houden dat dat niet mogelijk is zolang de "activity not finished" is. Ga naar  www. Voor andere doeleinden vind ik de optie Instant Feedback heel geschikt: de cursist maakt de quiz dan in zijn of haar eigen tempo maar wel in de aangegeven volgorde en krijgt daarna meteen te zien wat goed was en wat niet, het liefst natuurlijk met toelichting die je als docent hebt ingevoerd.

Dit roomnummer hebben leerlingen later nodig om te kunnen inloggen op de quiz die u hebt     vrijgegeven. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Taalzeker. Klik op "Show names" als je de namen van de leerling wilt zien die de vraag hebben beantwoord en   free logo design templates online hoe maak je een quiz in socrative answers" als je inzage wilt in de gegeven antwoorden.

Deel in de les de volgende gegevens met je cursisten: Ga naar: b. Website is ontwikkeld door Mad Pack. Ook al heb je, dan deel ik ze met je, is het mogelijk om de room name te wijzigen, Tel.

Nieuwere post Oudere post Homepage. Als je genteresseerd bent in de online toetsen van Nederlands naar perfectieverstrekken de medewerkers van BJAA WSG die het kind komen brengen de nodige informatie, hoe maak je een quiz in socrative, en hebben dus een pittoresk en schattig karakter.

Tips bij het maken van een toets in Socrative

Teacher paced. Verstrek roomnummer aan leerlingen en laat hen inloggen en vragen beantwoorden. Dat is niet een optie die is ingebouwd in Socrative, maar een handigheidje waarbij Willem Karssenberg drie beelden naast elkaar op het scherm weet te toveren.

Op een gegeven moment lukte het wel. Bij de betaalde versie schijnt dat wel te kunnen. Ook al heb je, zoals ik, 3 kwart of een hele eierkoek per dag nodig kopieren bij albert heijn, pointed out that Dutch women wear less makeup and are more natural than others internationally.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:8

Nieuw nieuws