Hoe maak je een screenshot op laptop

Geplaatst op: 14.12.2020

Wil je de screenshot bewaren op je harde schijf? Meer laptop ondersteuning.

Druk hiervoor op Ctrl en S. Een screenshot maken van een deel van je scherm Wil je zelf een deel van het scherm kiezen en daar een screenshot van maken?

In Windows 10 beschikt u tevens over de mogelijkheid om printscreens direct automatisch op te slaan zodra de printscreen gemaakt is. Meer weten? Nu zal er op het bureaublad een nieuw bestand verschijnen.

Niet iedereen weet hoe je een screenshot kan maken, dus vandaar deze stap-voor-stap instructie.

Vaak is dit de derde toets van rechts op de bovenste rij van je toetsenbord. Zoals gezegd wordt met printscreen, beeldschermafdruk en screenshot hetzelfde bedoeld. Typ als zoekopdracht: knippen en aantekenen. Dan kan het invoegen van een printscreen niet.

Daarnaast leveren we kennis op alle gebieden van internet-technologie en Open Source Software. Volg dan deze stappen. Hierna kan je het bestand met de afbeelding bijvoorbeeld versturen via e-mail door deze als attachment bij te sluiten.
  • Hierna kan je het bestand met de afbeelding versturen via e-mail.
  • Daarnaast leveren we kennis op alle gebieden van internet-technologie en Open Source Software. Druk op het toetsenbord van je computer op de 'Print Screen' knop.

Hoe maak ik een schreenshot van een enkel venster?

Sitemap Home diensten Websites Joomla! Iets wat op het Klembord staat in Windows kunt u namelijk in iedere app die met afbeeldingen kan omgaan plakken. Meer laptop ondersteuning. Meer eerst bekijken we de aloude methode van een printscreen maken met behulp van de knop Print Screen.

De Windows-toets is de toets met het Windows-logo er op, meestal tussen de Ctrl en de Alt toets in In het venstertje dat verschijnt vul je mspaint in. Vind op het toetsenbord de toets waarop PrtScn afkorting voor Printscreen staat.

Nieuwe regels voor zakelijke spam vanaf 1 oktober Google Wave First post. Met de app Knippen en aantekenen krijgt u meer invloed op het maken van de printscreen en op hoe en waar u de schermafdrukken opslaat. Klik linksonder je scherm op de Windows startknop. Screenshot van het hele scherm Wil je een schermafbeelding maken van je hele scherm, hoe maak je een screenshot op laptop, dus van alles wat je op je monitor ziet.

Er zal nu the great wall online hd een soort van sluier over het beeld op uw scherm heen komen liggen.

Verschillende soorten screenshots

Would you rather see it in English? Echter, wanneer u vaak een printscreen maken moet, dan zult u zien dat het maken ervan stukken sneller gaat met een app die speciaal voor dit doel ontwikkeld is. Houd nu de Control-toets, linksonder op je toetsenbord, ingedrukt en druk dan de ook de 'v' toets in.

Er zijn redenen te bedenken waarom het niet handig is om een printscreen te maken van het hele beeldscherm? Soms heet deze knop 'PrtScn' of 'Print Scrn'. Je screenshot verschijnt hoe maak je een screenshot op laptop in je bestand? Begrijpelijk, want na het indrukken van de knop Print Screen moeten er eerst nog enkele andere handelingen worden verricht.

Stap 2: het goede deel van je scherm selecteren. Tip: Als je alleen het actieve venster wilt opnemen in de screenshot, houdt dan de Alt-toets in op je toetsenbord terwijl je op 'Print Screen' drukt.

Een printscreen maken met de knop Print Screen

Nu zal er op het bureaublad een nieuw bestand verschijnen. Typ hiertoe Paint als zoekopdracht in, in Windows zoeken het vergrootglas in de taakbalk.

Als je de afbeelding wilt opslaan in een bestand kan je de volgende stappen gebruiken: Houdt de Windows-toets op je toetsenbord ingedrukt en druk op de 'R'. Iets wat op het Klembord staat in Windows kunt u namelijk in iedere app die met afbeeldingen kan omgaan plakken. Of wil je zelf een deel van het scherm selecteren en daar een screenshot van maken?

Hier onder staan de stappen beschreven voor de meest gangbare besturingssystemen. Sitemap Home diensten Websites Joomla. Een screenshot is een makkelijke manier om een 'foto' van je computerscherm te maken. Als het bovenstaande niet werkt, en je gebruikt de Gnome window manager, staat onderin een zoekbalk.

In het menu dat nu opent, this Christmas. Stap 2: de schermafdruk gebruiken in hoe maak je een screenshot op laptop tekstbestand. Je cursor verandert in een kruis? Maar we hebben er nog meer woorden voor.

Een app die daar prima geschikt voor is, is het aloude Paint dat sinds jaar en dag standaard onderdeel is van Windows. Je kan deze afbeelding in een document of in een e-mail gebruiken, door hem te plakken vanaf het klembord. Wat ook nu betekent dat u de printscreen als afbeelding kunt opslaan of kunt opnemen in een e-mail of document.

Geschreven door Tjeerd Visser maandag, 01 februari Algemeen Soms is het voor ons handig om zelf te kunnen zien wat een klant precies ziet op het scherm van de computer. Wil je zelf een deel van het scherm kiezen en daar een screenshot van maken. Beslis eerst hoe je screenshot eruit moet zien. Je ziet niets gebeuren, maar de schermafbeelding is nu gemaakt.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:2

Nieuw nieuws