Ontstoken speekselklier onder tong

Geplaatst op: 27.12.2020

Hoe ontstaat een ontsteking van een speekselklier? Een forse zwelling wijst op een ontsteking of bloeduitstorting. Wanneer het vermoeden van een tumor of cyste bestaat, worden meestal, door een prik met een dun naaldje, cellen gezogen uit de zwelling vergelijkbaar met bloedprikken.

Dit kan gepaard gaan met pijn en andere klachten. Soms verdwijnen de speekselstenen door deze massage, maar vaak is een operatie noodzakelijk om de stenen te verwijderen. Print E-mail. Vond u deze informatie nuttig? Ontstekingen van speekselklieren kunnen komen door afsluiting van de afvoergang meestal een speekselsteen , infecties door bacteriën, virussen en schimmels, auto-immuunziekten zoals het syndroom van Sjögren en bestraling in het hoofd-halsgebied.

Hoe ouder, hoe groter ontstoken speekselklier onder tong kans op een tumor. Speekselklieren produceren speeksel? Het steentje zit meestal in het kanaal van de speekselklier onder de onderkaak. Wanneer bellen. Kijkonderzoek Een sialendoscopie is een veelbelovende nieuwe methode die nog niet in alle ziekenhuizen wordt uitgevoerd.

Soms blijft het wondgebied te pijnlijk of wordt na enkele dagen pijnlijk en zwelt op.

Zijn er ook late gevolgen van de operatie? Ontsteking van de wond Soms blijft het wondgebied te pijnlijk of wordt na enkele dagen pijnlijk en zwelt op.
  • Welke klachten bestaan na de operatie?
  • De zwelling kan dan zowel aan één kant of aan beide kanten voorkomen.

Wat is een speekselklierontsteking?

En speekselsteen kan meestal geen kwaad. Daarbij kan de arts je pijnstillers adviseren tegen de pijn. Hoe verloopt het onderzoek? Hij zal de zwelling ook betasten. Hierdoor zwelt de speekselklier op, want de klier blijft speeksel maken. Bij vermoeden van een tumor word je verwezen voor beoordeling door een specialist.

Leeftijd is een belangrijke factor in het bepalen van de oorzaak van de zwelling. Onderzoek van de onderkaakspeekselklier De aard van de aandoening kan meestal aan de hand van gerichte vragen en het lichamelijk onderzoek worden vastgesteld, ontstoken speekselklier onder tong.

Bestaan er ook complicaties. Het is niet mogelijk om op deze voorlichtingspagina alle details van de onderkaakspeekselklier te beschrijven zie ook de tekst op de  introductiepagina!

Kan het kwaad.

Waarom naar CWZ met een speekselklierontsteking?

Lid van. Je arts kan deze antistoffen aantonen via een bloedonderzoek. Operatie van de onderkaakspeekselklier Glandula Submandibularis Deze pagina heeft tot doel u informatie te geven over de operatieve verwijdering van de onderkaakspeekselklier glandula submandibularis.

Medicijnen helpen niet bij een speekselsteen.

Onderzoeken Meestal is de diagnose niet moeilijk en kan deze zonder verder onderzoek worden vastgesteld. Heel soms wordt bestraling als behandeling toegepast. Het kan helpen om: te zuigen op harde, zure snoepjes te masseren Ga naar uw huisarts bij: pijn of verdikking die steeds blijft koorts of erg ziek zijn roodheid op de plek van de pijn pus in de mond. Wanneer de wond minder dan 15 cc wondvocht maakt in 24 uur, ontstoken speekselklier onder tong, kan de wonddrain verwijderd worden.

Als die samenklonteren ontstaat een speekselsteen.

Hoe herken ik het?

Dan kan de huisarts u verwijzen naar de keel-neus-oorarts of kaakchirurg. Home Ziekten Speekselklierontsteking. We hebben allemaal 3 paar grote speekselklieren: 1 paar achter de kaakhoek oorspeekselklier , 1 paar onder de kaakhoek en 1 paar onder de mondbodem.

Soms voelt de arts bij het betasten ontstoken speekselklier onder tong de klier een steentje zitten. Zoeken naar Speekselklier ontsteking Wat is het. Zwelling van een speekselklier kan verschillende oorzaken hebben: - een infectie, oorzaak is ongekend, probeer ik willekeurige mensen te vinden om vast te leggen met mijn objectief, ontstoken speekselklier onder tong, geholpen door de ingevingen van die Heilige Geest, is by far the most popular. Bij drukken op de klier kan er soms etter uit komen.

Dikwijls komt dit door een steentje in de afvoergang? Meer informatie. Hij zal de zwelling ook betasten.

Aandoeningen van de onderkaakspeekselklier waarvoor operatie soms noodzakelijk is Ontsteking In de klier of in de afvoerbuis naar de mond kunnen stenen voorkomen die de speekselafvoer belemmeren. Zwelling van een speekselklier kan verschillende oorzaken hebben: - een infectie, - terugkerende ontstekingen van de oorspeekselklier bij kinderen verdwijnen na de puberteit, oorzaak is ongekend , - een steentje in de speekselkanaaltjes of -klier, - een pijnloze speekselkliervergroting komt bvb.

De arts kan via de camera kleine steentjes weghalen en eventueel kleine ingrepen uitvoeren.

Met dit kijkonderzoek kijkt de arts met een kleine camera via de afvoergang in de speekselklier. In deze folder Wanneer opereert men. De zwelling ontstoken speekselklier onder tong duidelijk af te lijnen en bij betasten voelt die hard aan.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:7

Nieuw nieuws