Spreekwoorden met dieren erin

Geplaatst op: 08.01.2021

Beter een vogel in de hand dan tien in de lucht] Bibliothecarissen houden niet van boekenwurmen, omdat ze zonder bewijs van lidmaatschap boeken verslinden. Jonge vrouwen zijn de paarden waarop oude mannen naar de hel rijden.

Men moet de kat niet bij het spek zetten. Wes Brot ich esse, des Lied ich singe. Ehre geht vor Geld und Gut. Bij het eerste glas een lam, bij het tweede een leeuw, bij het derde een zwijn. Faul bekommt nichts ins Maul.

Wanneer twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen. Faulheit hat Armut zum Lohn. Daarvan zijn er behaard. Haare auf den Zhnen haben. Auf dem rollenden Stein wchst kein Moos.

Twee vliegen in één klap.

Stuur eens een brief naar een verslagge­ver: alvast bedankt!

Lass deine linke Hand nicht wissen, was die rechte tut. Kruipen de mieren diep in de grond, zo maken zij een strenge winter kond, maar nog erger zal het ons berouwen, als de mieren hoge nesten bouwen. Er kan geen luis over zijn lever lopen of hij reageert. Ein voller Bauch Magen studiert nicht gern. Geld is een sleutel die op alle sloten past. Geen vlieg kwaad doen. Liefde overwint alles.

Je kunt ze gerust gebruiken als de omstandigheden erom vragen! Wie die Jugend spreekwoorden met dieren erin sich hat, dem gehrt die Zukunft. Je kan niet tegelijkertijd op je bed blijven liggen en sprinkhanen vangen. Hij is er alleen maar om je bang te maken. Hulpmiddelen om Engels te leren.

Sentir mariposas en el estómago

Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht. Niets afslaan behalve vliegen. Armut ist keine Schande. Hij is niet arm, die weinig heeft, maar die met veel begeerten leeft.

Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Eerlijk duurt het langst? De meest gebruikte Engelse spreekwoorden Deze Engelse uitdrukkingen worden zeer algemeen gebruikt in dagelijkse gesprekken in de Verenigde Staten. Bei guter Gesellschaft ist gut sitzen, spreekwoorden met dieren erin.

Deze Engelse uitdrukkingen en gezegden zijn bekend bij native Engesle sprekers en worden gemakkelijk begrepen.

Agemene Engelse uitdrukkingen

Aan de vruchten kent men de boom. Ein fauler Apfel steckt alle anderen an. Oude beren dansen leren is zwepen verknoeien.

Das dümmste Vieh schreit am lautesten.

  • Met een beetje inspanning kan je een probleem voorkomen.
  • Oude bokken hebben stijve hoorns.
  • De mug vliegt zolang om de kaars totdat hij zijn vleugels zengt.
  • Auf Freiers Schwören ist wenig zu hören!

Wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Ein Handwerk ist Goldes wert. Later is het moeilijker op te lossen. Eendags vliegjes zweven spreekwoorden met dieren erin voorkeur op mondhoogte. Eine feiste Sau wei nicht, wie es der hungrigen zu Mute ist. Die Ersten werden die Letzten sein. Een paar rupsen zullen we wel moeten verdragen, als we ooit vlinders willen zien. Dem Reinen ist alles rein.

Tener memoria de elefante

Voor de aap. Tugend adelt mehr als das Geblüt. Zwei harte Steine mahlen selten fein.

Die Letzten werden die Ersten sein. Neem geen sabel om een mug te doden. Die Liebe deckt alles zu. Iemand blij maken met een dode mus.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:5

Nieuw nieuws