Gemeente den haag publiekszaken afdeling landelijke taken

Geplaatst op: 17.11.2020

Dien hiervoor een verzoek in. Dan moet u uw buitenlandse echtscheiding laten inschrijven bij de burgerlijke stand van de gemeente Den Haag.

Documenten die door de afgevende instantie in het Frans, Duits of Engels zijn opgesteld, worden in de meeste gevallen geaccepteerd.

De documenten hiervan worden ook wel brondocumenten genoemd. Zo voorkomt u lang wachten bij het stadskantoor. Dan kan de gemeente uw aanvraag niet in behandeling nemen. Als u het formulier heeft ingevuld en uw verzoek heeft ingediend, ontvangt u een bevestigingsmail met een kenmerknummer LTK-nummer.

Bent u Nederlander of bent u dit geweest of beschikt u over een Nederlandse verblijfsvergunning voor on bepaalde tijd verblijfsdocument III of IV kunt u de buitenlandse akte van geboorte, huwelijk, moeten beide partners deze verklaring ondertekenen.

Hoe lang duurt het. Soms heeft uw akte of document legalisatie nodig. Dan is een bedigde telefoon voor ouderen met whatsapp nodig. Als dit voor u geldt, Brieven.

  • Dit document kunt u meestal krijgen bij de instantie die de echtscheiding heeft uitgesproken. Vraag een meertalig modelformulier meteen aan bij de instantie die ook de akte afgeeft.
  • Als dit een Nederlandse akte is, hoeft dit niet. Het verzoek tot inschrijving van de Nederlandse echtscheidingsbeschikking moet u doen binnen 6 maanden nadat deze onherroepelijk is geworden.

Kijk voor meer informatie op de pagina Buitenlandse akte n in een Nederlandse akte omzetten. Na 6 maanden vervalt de echtscheidingsbeschikking en kunt u de echtscheiding niet meer laten inschrijven. Op de website nederlandwereldwijd. Als uw verzoek compleet is, wordt uw echtscheidingsbeschikking zo snel mogelijk ingeschreven. Een afschrift van de geboorteakte van de gehuwden of geregistreerd partners.

Daarna kunt u de akte om laten zetten in een Nederlandse akte bij de gemeente Den Haag. Door grote drukte kan de wachttijd momenteel tot 4 maanden oplopen. Dit kan een kopie van een Nederlandse identiteitskaart of paspoort zijn, maar ook een verklaring van ex- Nederlanderschap. Afspraak maken Kosten Gratis. Een afschrift van de huwelijks- of partnerschapsakte van de ouders.

Dienstverlening en communicatie

Dit is niet verplicht. Dan moet de echtscheiding worden ingeschreven in de gemeente waar u getrouwd bent. Nodig bij uw verzoek Geboorteakte De geboorteakte.

Inschrijving van echtscheiding. Doe pas een verzoek als u alles compleet heeft. Kosten Gratis. De gemeente rekent kosten voor het terugsturen van uw originele documenten via aangetekende post. Controleer goed of uw documenten een legalisatie of apostille nodig hebben kijk op de website van de Rijksoverheid.

Een legalisatie of apostille op het echtscheidingsdocument is dan niet meer nodig. De akte is opgemaakt in het Nederlands, Engels, Frans of Duits. Iedereen die: in de BRP van de gemeente Den Haag staat ingeschreven én bij wie rechtsfeiten in het buitenland hebben plaatsgevonden, die nog niet zijn geregistreerd in BRP Voorwaarden U moet de documenten laten registreren in de BRP van uw woongemeente. Overlijden in het buitenland Informatie over wat u moet doen bij overlijden in het buitenland vindt u op de website van de Rijksoverheid.

  • Lever uw buitenlandse akte dan eerst in bij de gemeente waar u ingeschreven bent.
  • Via het digitale formulier kunt u een verzoek indienen voor de omzetting van 1 akte of meerdere akten tegelijk.
  • Dan moet de echtscheiding worden ingeschreven bij de burgerlijke stand van de gemeente Den Haag, tenzij het huwelijk is voltrokken op Bonaire, Sint Eustatius en Saba.
  • Als er nader onderzoek nodig is, kan het langer duren.

Voor een akte uit de Europese Unie EU kunt u een meertalig modelformulier gebruiken. Vul de Abn amro credit card services contact niet-Nederlandse nationaliteit in als tenminste 1 van beide partners niet de Nederlandse nationaliteit heeft:!

Zo voorkomt u lang wachten bij het stadskantoor? Soms heeft uw akte of document legalisatie nodig. Is de omzetting goedgekeurd en uw akte ingeschreven. Een afschrift gemeente den haag publiekszaken afdeling landelijke taken de geboorteakte van de gehuwden of geregistreerd partners. Dan laat de gemeente u dat weten en krijgt u de originele documenten terug. Meestal zorgt uw advocaat ervoor dat alle juiste documenten worden ingeleverd. Er is geen spoedaanvraag mogelijk.

Wat is uw situatie?

Een bewijs dat degene over wie de akte gaat Nederlander is, of is geweest. Dan moet de echtscheiding worden ingeschreven bij de burgerlijke stand van de gemeente Den Haag, tenzij het huwelijk is voltrokken op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Is uw aanvraag niet compleet? Als dit een Nederlandse akte is, hoeft dit niet.

Om een huwelijk te beindigen heeft u een advocaat nodig. Bent u in Nederland getrouwd en is de echtscheiding door een Nederlandse rechtbank uitgesproken. Of is er iemand in het buitenland overleden.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:10

Nieuw nieuws