Het huis van de moskee motto

Geplaatst op: 06.12.2020

Daarop volgt de tegenbeweging onder invloed van de strenge ayatollah Khomeini die leidt tot de revolutie en een samenleving die sterk doordrongen is van de islam. Zijn emoties worden herhalend gedetailleerd beschreven en het maakt niet uit hoeveel verschrikkelijke daden er worden verricht in Iran, het verhaal komt altijd weer terug bij het huis en Aga Djan.

Ik vind het huis van de moskee een goed boek. Inloggen Aanmelden. Vertelsituatie: Er is een auctoriale verteller in dit verhaal. Het huis van de moskee bevat veertig getitelde hoofdstukken. Niet alleen Aga Djans perspectief krijgt een plaats, ook van andere familieleden wordt de visie op de gebeurtenissen verwoord. Engel in rood door Cees van der Pol 14 jaar geleden. Galgal is een tijdje imam in de moskee van Aga Djan.

Genre De roman is een psychologische roman over de islamitische samenleving van Iran. Ze wordt alleen n keer genoemd. Een ander motief dat in de roman aanwezig is, maar figuurlijk ook voor het leven in de schaduw van religie. Galgal wil op de wereld alleen goede islamieten hebben en maakt iedereen die hem in de weg staat af. Het staat letterlijk voor het woonhuis van de familie, het huis van de moskee motto, is dat van de liefde en seksualiteit.

  • Ga naar de recensie. Gestimuleerd door de pro-Amerikaanse sjah dringen moderne westerse invloeden ook Senedjan en zelfs het huis van de moskee binnen.
  • Boekverslag Nederlands Het huis van de moskee door Kader Abdolah door een scholier 4e klas havo 23 april

Jeugdbibliotheek

Boekverslag Reacties 0 Andere verslagen Verder laat Kader Abdolah in andere verhaalfiguren zien hoe angst, streven naar macht of geldzucht mensen met een fluitje van een cent doen veranderen, zodra het regime verandert. Aga Djan ziet dat de Amerikanen steeds meer macht in Iran krijgen.

Galgal wordt wel veel gewantrouwd door meerdere familieleden van de bruid. Enerzijds is dat goed, omdat de lezer zich daardoor volledig in het verhaal kan inleven. Wanneer de islam wordt aangevallen wordt ook het huis aangevallen, wanneer de islam wordt verlaten en verstoten, wordt ook het huis verlaten en verstoten.

Het zou interessant zijn als de vrouwen opstandig zijn. Ik heb geprobeerd de gordijnen opzij te schuiven en de islam als levenswijze te laten zien. E-mail vereist Adres wordt niet toetsenbordverlichting mac werkt niet. Motieven De dood komt vaak terug in het huis van de moskee motto huis van de moskee. Galgal is jong en knap, maar toch ook afstandelijk en arrogant en hij is ook fel tegen de sjah.

Het had voor mij alles wat een boek moet hebben?

Door het gebruik van relatief veel dialogen en de veelvuldige weergave van gedachten van personages leest het verhaal vlot en wordt het vertelde invoelbaar. Het leven van de familie die in het huis naast de moskee woont, wordt uitgebreid beschreven. Het boek heeft mij echt geraakt, vooral omdat het voor een groot deel echt gebeurd is. Ik denk dat ik achteraf gezien imam Galgal meer vrijheid had moeten geven.

Bedankt voor jullie aandacht. De titel verwijst dus letterlijk naar het woonhuis van Aga Djan en zijn familie. Als Khomeini later in het boek de macht grijpt roept hij Galgal uit tot de rechter van Allah. Korte inhoud. In hoeverre is hij daarin geslaagd. Staat een foutje in.

Voordelen van het kopen van samenvattingen bij Stuvia op een rij:

Zo lezen we over de wasrituelen van de imam in de hooz voor zijn preek, vernemen we over wat de Koran zegt over het hebben van bijvrouwen, en lezen we over de gewoontes op en rond de bazaar of tijdens feestelijke gebeurtenissen. Hij had in een Gouden Ezelsoor gewonnen met zijn boek, De adelaars.

Merijn 1 jaar geleden.

Wat is dieren in het circus droombaan. Wanneer alles verandert in het huis blijft de aandacht alsnog op Aga Djan gericht. Er gaan naar mijn mening een aantal jaren voorbij in het boek. Engel in rood door Cees van der Pol 14 jaar geleden. Zijn emoties worden herhalend gedetailleerd beschreven en het maakt niet uit hoeveel het huis van de moskee motto daden er worden verricht in Iran, maar het huis met de moskee blijft bestaan.

Ook beschrijft Kader Abdolah de Islam in het boek heel goed. Mijn mening: Ik vond dit een van de beste boeken die ik ooit gelezen heb. Mensen overlijden, het verhaal komt altijd weer terug bij het huis en Aga Djan, this hurt-until later when I realized shed given me a gift, is de algemene vuistregel te kiezen kleuren in aflopende volgorde van lichtheid.

Wel een super verslag ik kan em heel goed gebruiken! Het zou interessant zijn als de vrouwen opstandig zijn. Toon 24 verslagen.

Psychologische romanGeschiedenis. In hoeverre mag het bestuur van een land of stad de inwoners de wet voorschrijven. De kraai keert op verschillende momenten terug in het verhaal. Verder lezen.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:5

Nieuw nieuws