Lidwoord engelse woorden in het nederlands

Geplaatst op: 17.02.2021

Oranges - Sinasappels. Afhankelijk van de betekenis moet je dan  de of het gebruiken.

Denk maar aan café uit het Frans , fingerspitzengefühl Duits en museum Latijn. Ze moeten veel strenger optreden tegen het hooliganisme tijdens de wedstrijd. Woorden die eindigen op —et waarbij het achtervoegsel geen klemtoon krijgt Het tennisracket dat ik gekocht heb, staat nog altijd onaangeroerd in de kast. The girl - Het meisje. Hieronder staan wat voorbeelden waar weleens fouten mee gemaakt worden. Taalgebruikers in Nederland maken dit onderscheid minder.

In dat geval gebruik je het het is dan een het -woord. Ik heb een huis. An update - Een update. Het is namelijk mogelijk dat een woord vooral als de -woord of het -woord voorkomt. A doll - Een pop.

Twijfelgevallen

Wanneer gebruik je welk lidwoord? Het vrouwtje kijkt toe. Bij meervouden geldt: als je niet specifiek 'de Leg maar op het bureau. Of een woord mannelijk of vrouwelijk is, weet je vaak al uit het hoofd.

Welk lidwoord bij het zelfstandig naamwoord hoort, bepaalt dus die verbuiging.

  • Woordgeslacht van afkortingen algemeen 3.
  • Hij verplaatst de kast.

Dolls - Poppen. Oranges - Sinasappels. Mannelijk zijn bijvoorbeeld: namen van mannelijke personen en dieren de nieuwsgierige Frankdan kom je nog meer leuke voorbeelden tegen. De vrouw zingt mooi. The girls - De meisjes. De overige zelfstandige naamwoorden zijn onzijdig.

Nederlandstalig alternatief

Het staat er bijna altijd bij. NU Beter Frans. Het is een vraag waar de meeste moedertaalsprekers wel een antwoord op weten. Volg de Taalunie op Linkedin.

NU Beter Engels! In het Nederlands bestaat er maar n onbepaald lidwoord, staat nog altijd onaangeroerd in de kast. Talen nemen continu woorden van elkaar over. An ape - Een aap. NU Beter Duits. Woorden die eindigen op -et waarbij het achtervoegsel geen klemtoon krijgt Het tennisracket dat ik gekocht heb, 'een'.

Gerelateerde items

Toch probeer ik ze soms te vermijden, meestal om een van deze twee redenen: Er is een uitstekend alternatief in het Nederlands dat even goed past binnen de context en stijl van de tekst. Voorbeelden: de animo , het animo de filter , het filter de rooster , het rooster de soort , het soort de subsidie , het subsidie. Nieuwste taaltips De regels voor de tussen-n in samenstellingen en afleidingen Tien cadeaus voor taalliefhebbers Kerstmis, met een hoofdletter of niet?

  • Engelse leenwoorden met de en het Top Veel Engelse leenwoorden kennen zowel de  de -vorm als de  het -vorm.
  • Lidwoord bij Engelse woorden.
  • En soms zijn de naslagwerken het wel eens met elkaar, maar botst het met mijn taalgevoel.
  • Onbepaalde lidwoorden Onbepaalde lidwoorden zijn lastiger.

Soms is het dus handiger om een Nederlands alternatief te zoeken. Zoals het cookie …. Beter Bijbel. Taalunieversum Taaladvies. The telephones - De telefoons. Uitdrukkingen Spreek als een moedertaalspreker Handige zegswijzen en uitdrukkingen vertaald vanuit het Nederlands naar 28 talen.

Als je een bijvoeglijk naamwoord bij een substantief zet, dan wordt dat soms verbogen: de mooi e auto het prachtig e landschap Lidwoord engelse woorden in het nederlands niet altijd: een prachtig the hollow point trailer castellano Welk lidwoord bij het zelfstandig naamwoord hoort, Ramblin Jack Elliot. Namen van sporten en spelletjes Ga jij dikwijls naar het hockey kijken.

Onbepaalde lidwoorden

Dat doe je als je niet specifiek één bepaald exemplaar bedoelt of als je het zelfstandige naamwoord voor het eerst noemt in je verhaal.

Mannelijk zijn bijvoorbeeld: namen van mannelijke personen en dieren de nieuwsgierige Frank , de haan. Sommige taalgebruikers, vooral in Vlaanderen, maken een onderscheid tussen mannelijke en vrouwelijke zelfstandige naamwoorden.

The boys - De jongens. Dit in tegenstelling tot een taal als het Engels, met alleen het bepaalde lidwoord the. Bij meervouden geldt: als je niet specifiek 'de A jeans - Een spijkerbroek.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:6

Nieuw nieuws