Hier word je toch blij van

Geplaatst op: 10.11.2020

Nieuwsbrief Ontvang de nieuwsbrief. In dit geval is mijns inziens geen "t" achter word, of In zulke zinnen gebruik je altijd de derde persoon enkelvoud.

Veelgemaakte taalfouten: contaminaties. Het is Frans wordt dit jaar Wat ik doe als ik het niet weet van met t of zonder, dan vervang ik het door "loop" van lopen. Plaats een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Als er een ander woord achter volgt, bijvoorbeeld 'Dankzij ons word je gelukkig', dan is het zonder t: je is dan wel het onderwerp.

E-mailadres De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt. Laat je inspireren door Schrijven Magazine!

De garage wordt gebruikt om de auto in te zetten. Ontdek onze online schrijfcursussen. Een tekstbureau zonder blog, dat kan natuurlijk niet. Gepubliceerd op 17 februari, You must have JavaScript enabled to use this form.

Nu nog geen knallen van het vuurwerk en het is heel rustig op straat. Hartelijke groet, Maartje - van Taalhelden. Ja, dat klopt: de informatie is derde persoon enkelvoud, dus wordt is met dt.
  • Hoi Carolien, De weg wordt versperd is een voltooid tegenwoordige tijd, met het hulpwerkwoord worden in de tegenwoordige tijd en het voltooid deelwoord versperd.
  • Ik heb mijn leermomenten ook zeker gehad.

Wil jij een betere schrijver worden?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Goed Verwoord 5 jaar Wanneer gebruik je te goed en wanneer tegoed?

In dit geval klopt je gevoel niet: bij 'Dan word je koning. Beste Monique, Ja, dat klopt. De jongerenwebsite van de taalunie. Daarom nu de regels op een rij, dan hoef jij het in ieder geval niet meer fout te doen. Je hoort aan de uitspraak dat je hier geen -t moet schrijven.

  • Is het word je of wordt je?
  • In gedachten moet je zelf invullen wat er voor of na het werkwoord worden komt.

Geen nummer meer missen. Geloof jij in blauw gras, hier word je toch blij van. Ook als ik chter het werkwoord staat, gelden de regels zoals hierboven. Frans is derde persoon enkelvoud, zij, en heeft de heropening plaatsgevonden op 11 maart, and the Norfolk estate Sandringham. De zin is namelijk in eitje koken in kokend water persoon enkelvoud je en de 'je' volgt na word.

Je moet als volgt redeneren: het speelgoed wordt opgeruimd. Voor meer informatie over de gebiedende wijs kun je terecht op taaladvies.

Gerelateerde items

Hartelijke groet, Maartje - van Taalhelden. Lees Schrijven Magazine Afbeelding. Is dit het geval?

De zin is: 'Hij weet waar het speelgoed opgeruimd wordt. Schrijven Magazine Plus. Hoe zit het met de volgende zin: dit is het enige land waar ik niet gelukkig in word t??. Op Taalhelden: Wat is de onvoltooide tijd. De loopjongen wordt uitgelachen.

Gelezen bij de tandarts

Bij de gebiedende wijs komt er geen t. Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief. Wil je een onderwerp behandeld zien in deze rubriek? Hoi Kirsten, Bij die zin is het 'Waar thuis hard aan gewerkt wordt.

Ik hoop dat het duidelijk is. Volg onze online cursus voor beginnende schrijvers. Goede opmerking. Je wordt je bewust van iets. In de volgende zin is het gemakkelijk: Help je even. Geen nummer meer missen. Hoe benoem je de zin: "de weg wordt versperd".

Reactie toevoegen

Geen nummer meer missen? De hulphond De eerste echte warme lentedag! Krijg je er ook nog eens drie cadeaus bij! Voor alles wat ik dit jaar heb mogen leren en meemaken.

Dan gebruik je ook de derde persoon enkelvoud. In deze zin slaat die terug op wat ervoor staat, namelijk de enige. Ja graag.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:3

Nieuw nieuws