Lease auto of prive rijden zzp

Geplaatst op: 22.12.2020

Na deze periode wordt het percentage opnieuw vastgesteld op basis van de dan geldende regels. De auto komt op jouw naam te staan en wordt privévermogen. Denk jij erover om een elektrische auto van de zaak aan te schaffen?

Onderzoeken Eenvijfde autobezitters onwetend over autokosten. Financial Lease als zzp'er Een kredietvorm voor zakelijke lease, waarmee je de auto als ZZP-er zakelijk kunt kopen.

Jij betaalt wel maandelijks de btw en bent alleen verantwoordelijk voor de kosten van het gebruik. Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen. Tip: koop je de auto zakelijk? Welke optie je kiest, hangt met name af van of je bijtelling wilt of niet.

Je geeft dit aan bij je btw-aangifte over het laatste kwartaal van het jaar. Jaarlijks krijgt hij met de volgende kosten te maken:. En reactie! Delen op:. Bij een private-leaseauto is de btw die je betaalt niet aftrekbaar, omdat het geen zakelijk contract is. Voor welk bedrag je het voertuig kunt afschrijven?

Nog geen account?

Dan kun je deze kopen, maar je kunt ook kiezen voor het leasen van een auto. Volgende blog Vorige blog. Die bijtelling bedraagt een percentage van de cataloguswaarde van de auto. Je browser is verouderd. Let op : kies je als ZZP-er voor private lease?

Met een nieuwe auto heb je relatief meer voordeel, omdat je tegenover de bijtelling een hoger bedrag aan btw en afschrijving mag aftrekken. Daarnaast is het goed je ervan bewust te zijn dat je bij het kopen van een nieuwe bedrijfsauto, je in n keer een hoop geld betaalt.

Daarbij is het van belang om de auto via de vakhandel aan te schaffen. Deel deze pagina op twitter Deel deze pagina lease auto of prive rijden zzp facebook Deel deze pagina op linkedin. Een rittenregistratie is niet altijd verplicht. Deze regel geldt ook als je een auto huurt. Verzeker schade die je aan anderen toebrengt met je bedrijfsauto!

2. Auto bijtelling: 4 of 22%

Een bedrijfsauto werkt fiscaal anders dan wanneer je je eigen auto privé houdt, daarom is het goed om alle voor- en nadelen voor jezelf op een rijtje te zetten voordat je de keuze maakt.

Het totale kredietbedrag dat je afbetaald is de aanschafwaarde van de auto min eventuele aanbetalingen of inruilwaarde. Met een slottermijn verlaag je de kosten per maand omdat je niet de gehele kredietwaarde hoeft af te lossen.

De voordelen van een grijs kenteken voor ondernemers 20 apr Rijd je meer dan km priv per jaar, lease auto of prive rijden zzp. Bijtelling auto van de zaak Koop je de auto als ZZP-er op naam van de zaak en rijd je daar in priv jaarlijks meer dan kilometer mee. Wat betekent dat voor btw, aftrekposten en rittenregistratie, krijgt hij een fris accent. Btw die je betaalt over brandstof voor zakelijke ritten kun je terugvragen.

Opties voor zzp’ers

Het is hierbij wel belangrijk dat je een goede rittenadministratie bijhoudt. Dit kan een struikelblok zijn voor met name starters. Let op: bij financial lease komt de auto wél op de zakelijke balans te staan.

Als je meer dan kilometer privé jaarlijks rijd krijgt je wel te maken met auto bijtelling. Instellingen aanpassen.

Als je meer dan privkilometers rijdt met deze wagen, ziet de Belastingdienst dit als voordeel en word je aangeslagen voor bijtelling. Bekijk de auto's, lease auto of prive rijden zzp. Het leasen van een zakelijke auto is voor zzp'ers daarom een aantrekkelijke optie.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Meer informatie. Ontvang je de wekelijkse nieuwsbrief van Ikgastarten. Dan kun je  als zzp'er een auto zakelijk leasen.

Ik schaf een nieuwe auto aan en zet die op de zaak

Ontvang jij de nieuwsbrief al? Dat doe je verdeeld over de jaren dat je de auto gebruikt. Zo kun je de kosten van het voertuig gebruiken als aftrekpost.

Registreer je gratis en krijg toegang tot alle artikelen, calculatoren en downloads. De leaseauto staat hierdoor niet bij jou op de balans. Ga daarbij uit van de verhouding tussen het aantal zakelijke kilometers en het aantal verreden kilometers op jaarbasis. Start download.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:4

Nieuw nieuws